Lierse-spelers tevreden met keuze van Van Acker

LIER -

Niet torenhoog favoriet Jan Ceulemans, maar wel huidig Antwerp-coach Regi Van Acker stelt komend seizoen de sportieve wetten op het Lisp. Enigszins verrast, maar daarom niet minder tevreden, wacht de spelersgroep haar nieuwe baas op. "Van Acker is de geknipte persoon", klonk het in koor.

Kurt Guldentops

Terwijl de komst van Jan Ceulemans voor vele spelers en fans steeds meer een zekerheid leek, kwam het aanstellen van Van Acker deze week nog enigszins verrassend over. Toch reageerde de spelersgroep positief op de komst van de huidige Antwerp-coach. Dinsdag snorde het personeel alvast enige referenties op over de toekomstige baas bij collega-voetballers op de Bosuil.

"Is alles rond?", stelde Van Meir zich de vraag. "De spelersgroep werd immers nog niet ingelicht. Via de kranten werden we wel op de hoogte gebracht van het aanstellen van Regi Van Acker. Een keuze die zeker te verdedigen valt. Regi moet het voordeel van de twijfel verdienen, ook al hadden vele supporters hun zinnen wellicht op Jan Ceulemans gezet."

Met zijn staat van verdienste bij KV Kortrijk en Antwerp moet Van Acker nochtans vlug in staat zijn de grote honger van de Lierse-fans te stillen. "Dat meen ik toch ook", weet de Lierse-aanvoerder. "Lierse zal alle middelen uit de kast gehaald hebben om Ceulemans over de streep te trekken, maar met Van Acker verhuist de geknipte persoon naar het Lisp. Hij bleef met bescheiden middelen moeiteloos in eerste klasse, gaat recht door zee en zoekt nooit naar verontschuldigingen. De spelers van Antwerp zijn vol lof over hem. Bovendien hebben we iemand nodig die de teugels strak kan houden."

Zeker de laatste maanden reageerde de spelersgroep wel eens als een op hol geslagen paard. "De komst van Van Acker pleziert me", beseft ook Cavens. "Het bestuur heeft vrij snel ingegrepen en maakte de juiste keuze. Ik zie er echt naar uit om samen met hem iets recht te zetten op het Lisp. De voorbije maanden waren een hel. Zowel qua voetbal als qua sfeer. Met Van Acker moeten we opnieuw naar een hechte groep streven. Zijn aanpak doet me trouwens wat denken aan die van Eric Gerets."

Voor sommige jongens leek een verdere samenwerking met Walter Meeuws onmogelijk, al vindt Eric Van Meir dat een beetje te veel verantwoordelijkheid doorschuiven. "Nogal wat jongens gooiden de afgelopen maanden met clichés als zou de trainer niet overweg kunnen met hen. Wel, die uitvluchten vallen nu weg. Een nieuwe trainer brengt vaak ook nieuwe motivatie. Hopelijk is het op Lierse niet anders."