WK zijspannen: winst voor Steegmans

CASTELNAU DE LEVIS -

Peter Steegmans heeft zijn comeback in het WK zijspannen niet gemist. De Genkenaar, die het WK vorig seizoen liet schieten, eindigde samen met bakkenist Sabbe in de openingswedstrijd in het Franse Castelnau de Lévis op een schitterende vierde plaats (zesde en derde in de reeksen). De zege ging naar het Letse duo Sergis/Rasmanis. Vice-wereldkampioenen Willemsen en Verbrugge vielen twee keer uit met mechanische problemen.

Jürgen Schrooten

BR> «Prachtig, dit had ik echt niet verwacht,» zei een dolgelukkige Steegmans. «We hadden stiekem gehoopt om hier een 18-tal punten mee te pakken. Het zijn er 26. En er had nog meer ingezeten. In de eerste reeks lagen we vierde toen ik de aanval wilde inzetten, maar mijn bakkenist kon niet meer. Te veel last van zijn armen. En in tweede manche zijn we van de tiende naar de derde positie opgeklommen. Ja, dit is een serieuze opsteker. Maar we zijn er natuurlijk nog niet.»

Sven Verbrugge zat in zak en as. «Eerste reeks cilinder afgebroken, tweede manche kapotte uitlaat. Meteen 50 punten achterstand op Sergis/Rasmanis. Een ramp!»

Eerste reeks:

1. Sergis/Rasmanis (Let)

2. Janssen/Janssen (Ned)

3. Soderqvist/Sylwan (Zwe)

4. Beaumont/Van de Wiel (Fra)

5. Kaurit/Laksberg (Est)

6. Steegmans/Sabbe (Bel)

Tweede reeks:

1. Sergis

2. Kaurit

3. Steegmans

4. Korjus/Jakk (Est)

5. Soderqvist

GP-eindstand en WK-tussenstand:

1. Sergis 50

2. Kaurit 31

3. Soderqvist 27

4. Steegmans 26

5. Korjus 22

GP zijspannen naar Neeroeteren

De Grote Prijs zijspannen die op 15 juli voorzien was in Grobbendonk wordt (wegens vergunningsproblemen) net als vorig seizoen verplaatst naar Neeroeteren. Momenteel wordt geprobeerd om de GP één week op te schuiven (naar 22 juli) om zo de concurrentie met de 24 uren van Francorchamps uit de weg te gaan.

BK Bergen op 24 juni?

Vorig weekend werd de BK-manche in Bergen afgelast wegens hevige regenval. De kans bestaat dat die wedstrijd ingehaald zal worden op 24 juni. Enige voorwaarde is dat Dorna Offroad geen vervanger vindt voor de geannuleerde Grote Prijs in het Italiaanse Arsago op dezelfde datum.

Prijzengeld van Spanje nog niet betaald

De piloten hebben hun prijzengeld van de Grote Prijs in het Spaanse Bellpuig (twee weken geleden) nog steeds niet ontvangen. Normaal gezien zou het geld drie dagen later al op de rekening van de piloten moeten staan.

Meeting met advocaten

Vrijdag zaten de belangrijkste piloten van de 250 en 500cc al samen om te babbelen over het intussen befaamde contract (waarin zij o.a. afstand moesten doen van hun portretrecht) dat zij onder dwang moesten tekenen van Dorna Offroad. Zaterdag zaten twee advocaten van Everts, een raadsman van Bolley en Paul De Geyter van SEM (voor Smets) samen met Giuseppe Luongo om over het portretrecht te praten. «Zij hebben het standpunt van de piloten uitgelegd en zullen nu tot een vergelijk proberen te komen,» aldus Joël Smets.