Reacties na F3000-race in Sao Paulo

SAO PAULO -

Verklaringen na de F 3000 race in Sao Paulo:

BELGA

Joël Camathias:

"Dit is niet mijn resultaat. Dit is het resultaat van het hele team. KTR, Kurt en Bas hebben mij, een groentje, enorm opgevangen en met raad en daad bijgestaan. Tijdens de opwarmronde al had ik het gevoel dat dit mijn dag zou worden. Ik was gewoon één met de auto. Mijn start was er éénuit de duizenden en vervolgens kwam het er gewoon op aan tempo te houden en geen fouten te maken. Dat heb ik gedaan. En ik ben er rotsvast van overtuigd dat het hierbij niet zal blijven. Ook al staat 2001 bij mij ingeschreven als leerjaar."

Bas Leinders:

"Ik blijf met gemengde gevoelens achter. Enerzijds toch wel een beetje ontgoocheld, omdat er meer inzat. Ik kwam goed uit de startgrid weg, maar moest dan inhouden voor Garcia, zat wat buiten de lijn en verloor plaatsen. Zo belandde ik achter Joël. Toen de safety-car, uitgerukt omdat Ricardo Sperafico zijn auto op de weg had geparkeerd, terug binnendook, ben ik wellicht iets te gretig te werk gegaan. Ik ging buitenom Joël en wou ook nog Bourdais pakken. Maar we raakten elkaar en ik spinde. Ik moest als allerlaatste weer op pad en, erger nog, het spoor en ook de stuurinrichting hadden een serieuze tik gekregen. Toch draaide ik op amper enkele tienden van de snelste tijd in koers en kon nog terugkeren tot de tiende plaats. Dat, plus het sterke resultaat van Joël doen me met ongeduld uitkijken naar Imola."

Kurt Mollekens:

"Ik ben in de eerste plaats blij voor Joël. Iedereen kijkt op hem neer als 'de betalende rijder'. Ik heb altijd volgehouden dat die jongen potentieel heeft. Ik hoop dat men mij nu gelooft. Jammer voor Bas, maar ik denk dat hij in zijn achtervolging toch ook één en ander bewezen heeft. En nu naar Imola."