Nederland: Feynoord haakt af in titelrace

WAALWIJK -

Acht wedstrijden voor het einde van de Nederlandse competitie heeft Feyenoord de aansluiting met koploper PSV verloren. De Rotterdamse nummer twee van de competitie heeft na de nederlaag van zondagmiddag bij RKC (2-0) zeven punten minder dan de Eindhovenaren.

ANP

BR>

Nummer drie Ajax verzuimde door de nederlaag bij NEC (1-0) het verschil terug te brengen tot drie punten. RKC klom door de overwinning op naar de vierde plaats van de ranglijst. Het voormalige lelijke eendje van de hoogste klasse van het betaalde voetbal mag daardoor blijven dromen over deelname aan Europees voetbal.

Tot grote woede van trainer Van Marwijk maakte Feyenoord een lamlendige indruk. De Rotterdammers, die niet konden beschikken over de aan zijn enkel geblesseerde Van Wonderen, verloren na de openingstreffer van Hoogendorp in de 26ste minuut nagenoeg ieder duel en mochten na een benutte strafschop van opnieuw Hoogendorp in de 58ste minuut niet mopperen dat het uiteindelijk nog 'slechts' bij een 2-0-nederlaag bleef. Zo verzuimde invaller Redan, Cornelisse en Hoogendorp oog in oog met doelman Dudek te scoren.

"Dit is een groot schandaal", mopperde Van Marwijk. "Ik heb hier geen enkel excuus voor. We komen hier als nummer twee van Nederland en bij een zege op RKC blijven we volledig in de race om de titel. Ik ben dan ook heel boos en teleurgesteld in de meeste spelers. De realiteit is dat we eerder derde dan eerste worden. Dat is heel erg, want de nederlaag was absoluut onnodig."