Nederland: Van Nistelrooy kan weer scoren

EINDHOVEN -

De Nederlandse PSV-spits Ruud van Nistelrooy weet weer wat scoren is. De wedstrijd PSV - FC Twente stond in het teken van de rentree van de spits die door een zware knieblessure een jaar uit roulatie was. Twee keer scoorde hij na de rust en bezorgde zijn ploeg daarmee de welgekomen zege (2-1) met het oog op de (traditionele) topper van volgende week zondag tegen Ajax.

BELGA

Op 25 februari vorig jaar, in Kerkrade tegen Roda JC (1-2), maakte Van Nistelrooy zijn 29ste en ook meteen zijn laatste competitietreffer. Vervolgens raakte hij in een oefenwedstrijd tegen het Deense Silkeborg geblesseerd. Het leek eerst mee te vallen, maar tijdens een training ging het goed mis en wachtte een lange revalidatie. Weg transfer naar Manchester United voor 1,2 miljard frank. Weg Euro 2000.

Zijn comeback volgde op 3 maart thuis tegen Roda JC, met een invalbeurt van een uur. Daarna stond hij in de basis tegen FC Utrecht. In die wedstrijden scoorde Van Nistelrooy niet. Nu heeft hij weer een 'license to score'. De kledingsponsor van PSV sprong handig in op Van Nistelrooys rentree door shirtjes te laten drukken met de tekst Return of 008, verwijzend naar zijn rugnummer en filmheld James Bond.

Ruud van Nistelrooy voelde zich zaterdagavond na zijn eerste treffer in het duel met FC Twente (2-1) bevrijd. "Het was een makkelijk doelpunt, maar voor mij toch wel de mooiste van de avond", sprak de PSV-spits, "Ik heb lang naar mijn eerste doelpunt uitgekeken." Van Nistelrooy scoorde kort na zijn openingsdoelpunt opnieuw. Van Nistelrooy vierde na afloop uitbundig zijn succesvolle optreden voor eigen publiek. "Ik heb er zo lang en zo hard voor gewerkt. Dit is mijn beloning. Dat wilde ik graag even voelen. Ik sta er weer. Ik voel me sterk en scherp. Maar ik moet nog wel wat rustiger aan de bal worden. Soms toon ik bij de aanname van de bal te vroeg agressie."