Sven Vermant volgend seizoen bij Schalke '04

GELSENKIRCHEN -

Sven Vermant, de 27-jarige offensieve middenvelder van Club Brugge, heeft een contract voor 3 jaar getekend bij Bundesligaclub Schalke '04. Dat deelde de club uit Gelsenkirchen zondag mee. Vermant was bij Club Brugge einde contract.

Vermant wordt bij Schalke al de derde Belg na Nico Van Kerckhoven en Emile Mpenza. De ploeg staat momenteel op de 5de plaats in de Duitse competitie en strijdt nog altijd mee voor de titel.

Vermant transfereerde in 1993 van KV Mechelen naar Brugge. Hij speelde 257 wedstrijden in de Belgische eerste klasse en scoorde daarin 70 doelpunten. Dit jaar maakte de zesvoudige international al 12 goals.

Nu Sven Vermant vertrekt, heeft Club al een vervanger klaar. Stefaan Tanghe, die vorig jaar van Moeskroen naar Utrecht verkaste, maar daar momenteel weinig aan de bak komt, is een ernstige kandidaat voor een transfer naar het Jan Breydelstadion. Met de middenvelder werd al gesproken en ook Utrecht staat naar verluidt niet afkerig tegenover een vertrek van zijn Belgische middenvelder.