Verslag + reacties Charleroi - Standard

Charleroi - Standard 2 - 3

BR> Voor zijn afscheid tekende Charleroi-legende Brogno zelf de leuke start van het scenario. Met zijn 108ste doelpunt in de hoogste klasse - meteen het 8ste tegen Standard - bracht hij de Zebra's vroeg op voorsprong. De Rouches veroverden geleidelijk aan meer veldoverwicht. Strateeg Prosinecki met assistent Dragutinovic leidden de manoeuvers, maar Dragutinovic zelf en Goossens wrongen open kansen de nek om.

Toen na de pauze Tokene rood kreeg, offerde Enzo Scifo jubilaris Brogno op en mocht hij vanop de bank zijn afscheid in mineur meebeleven. De Zebra's konden aanvankelijk met 10 nog stand houden, maar toen Dudas opnieuw onder een bal van Prosinecki doorging, knikte ex-Carolo Wuillot de gelijkmaker binnen. Het middenveld van de thuisploeg zakte nu als een pudding in mekaar. En invaller Lukunku deed het licht uit. Toen Allaerts onterecht Defays met een tweede gele kaart bedacht, gaf Mornar de doodsteek aan de aartsrivalen. De aansluitingstreffer van de Condé viel immers te laat. Voor Enzo Scifo meteen 5/27 op het rapport. Wanneer ruilt Dante Brogno de training van adjunct-trainer voor het kostuum van hoofdtrainer?

6'

De afscheidnemende Brogno kegelt een vrijschop van Yazdani overhoeks binnen: 1-0.

31'

Dragutinovic komt alleen voor Dudas. De keeper werkt in hoekschop.

38'

Een vrijschop van Prosinecki likt de lat.

46'

Droomkans voor Goossens, die alleen voor doel, naast besluit.

52'

Rood voor Tokene, die de doorgebroken Mornar neertrekt.

53'

Afscheid van Brogno als actief voetballer: "merci Dante".

70'

Dudas gaat onder een vrije trap van Prosinecki door. Wuillot knikt de gelijkmaker binnen.

74'

Bananenvoorzet van Vinicius. Aarst laat de eer aan Lukunku, die simpel de netten doet trillen: 1-2.

78'

Rojas kopt acrobatisch over.

84'

Mornar verrast de Zebra-defensie: 1-3.

87'

de Condé schiet de 2-3 binnen.

Scheidsrechter:

Paul Allaerts

Toeschouwers:

17.146.

Vervangingen:

53' Petit ipv. Brogno, 59' Lukunku ipv. Brocken, 69' Aarst ipv. Goossens, 75' Rojas ipv. Bisconti, 78' de Condé ipv. Vangronsveld, 86' Yobo ipv. Prosinecki.

Doelpunten:

6' Brogno 1-0, 70' Wuillot 1-1, 74' Lukunku 1-2, 84' Mornar 1-3, 87' de Condé 2-3.

Gele kaarten:

Ernst (fout), Brogno (fout), Vinicius (fout), Kere (opstootje).

Rode kaarten:

52' Tokene (fout), 76' Defays (2 x geel), 91' Lukunku (2 x geel).

De Condé in beeld bij Lommel

«Ik had gedacht te starten tegen mijn ex-ploeg, maar dat was dus niet het geval. Da's pijnlijk. Nu ja, de maats zeggen dat ik goed ingevallen ben en ik heb gescoord,» aldus de Condé, die nog een contract voor één seizoen heeft bij de Zebra's. «Het lijkt me nu niet verstandig om over de toekomst te praten. Maar na twee maanden competitie kreeg ik, ondanks positieve kritieken, een boodschap van het bestuur, waar ik veel vragen bij had. De volgende weken zullen wel meer duidelijk maken. Of er al contacten waren? Ja. Lommel? Ook. En ik zie een terugkeer best zitten, moet ik zeggen.»

Preud'homme: «Prima zaak»

Standard-coach Michel Preud'homme bleef opvallend rustig bij de tiende wedstrijd zonder nederlaag van zijn ploeg. «Al hebben we een prima zaak gedaan. Terwijl onze concurrenten voor Europa punten lieten liggen, hebben wij hier een lastige klip omzeild. Met nog 21 punten te verdienen hebben wij er nu vijf meer dan de nummer vier. De uitsluiting van Tokene betekende vandaag het keerpunt.»