Verslag + reacties Beveren - La Louvière

1'

Kans voor Lambert Smid. Xhardez gaat goed plat en redt.

D.D.T.

9'

Imschoot zet voor. Junior kopt over.

17'

Simundza verlengt aan de tweede paal een voorzet van Buelinckx tot bij Misse Misse die met het hoofd de score opent: 0-1.

45'

Xhardez pakt klemvast een harde vrijschop van Vlaminck.

57'

Thans loodst Moury door de Beverse afweer. Fouhami komt goed uit en voorkomt de 0-2.

60'

Junior kopt een voorzet van Smid over het doel van Xhardez.

77'

Afstandsschot van de ingekomen Sels zoeft rakelings naast de verste staander.

85'

Op aangeven van Vlaminck krijgt Junior een unieke kans om gelijk te maken. Hij plaatst de bal naast de verkeerde kant van de staander.

89'

Junior schiet ultieme kans op de gelijkmaker tegen het lichaam van doelman Xhardez.

Doelpunt:

17' Missé-Missé 0-1

Scheidsrechter:

Melotte

Gele kaarten:

Rodriguez (fout), Vlaminck (fout), Bryssinck (fout), Simundza (onsportief gedrag), De Meyer (fout)

Toeschouwers:

3.000

BEVEREN:

Fouhami - Renato, De Meyer, Demets, Vlaminck - Rodriguez, Theunis (74' Sels), Smid, Imschoot - Junior en Lee (39' De Wree)

LA LOUVIERE:

Xhardez - Scalia, Olivieri, Bryssinck, Moury (77' Aliaj) - Jonaitis (88' Delière), Siquet, Thans - Missé-Missé (67' Lucas), Simundza en Buelinckx

Emilio Ferrera: "Halve kans genoeg voor La Louviére"

"La Louviere geraakte in 90 minuten aan geen enkele 'serieuze' doelkans. Maar toch gaat het hier met de 3 punten aan de haal", aldus Beveren-trainer Emilio Ferrera. "Dat was ook zo tegen Standard en tegen Lokeren. Anderzijds krijgen wij zelf voldoende mogelijkheden, maar weten die de laatste tijd niet meer te benutten. Ik moet mijn collega wel feliciteren met de offensieve spelwijze. Slechts weinig tegenstanders durven hier met 3 spitsen komen spelen. Veel doelkansen leverde die aanvallende tactiek niet op, maar uiteindelijk wel 3 kostbare punten."

Gunther De Meyer: "We scoren moeilijk"

La Louvière behaalde op de Freethiel zijn eerste uitoverwinning van het seizoen. Sinds de komst van Daniel Leclercq als oefenmeester een 6de wedstrijd zonder nederlaag voor de 'Wolven' die met een 12 op 18 goed op weg zijn om zich te redden. Volgens Beveren-aanvoerder Gunther De Meyer kreeg La Louviere met de 3 punten er zeker 2 te veel. "Wij verdienden in geen geval te verliezen", aldus de centrale verdediger. "Maar het is al een tijdje dat wij moeilijk tot scoren komen. Dat was vandaag opnieuw het geval. En als de tegenstander daarenboven uit een halve kans een goal kan maken, krijg je zo'n resultaat. Ik vind niet dat wij slecht gevoetbald hebben. Zeker niet in de tweede helft, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Wij kregen zeker een handvol kansen, maar het mocht niet zijn. Je mag ook niet vergeten dat wij tegen 12 man moesten spelen. Er was een viertal 'betwistbare' fasen in het strafschopgebied van La Louviére en de scheidsrechter had toch minstens één keer de bal op de stip mogen leggen."

Dat Beveren de laatste weken nog moeilijk een wedstrijd kan winnen heeft volgens het 33-jarige sluitstuk van de verdediging weinig of niets te maken met de onzekere situatie van de club. "De omstandigheden om te 'werken' zijn zeker niet ideaal, maar eens op het veld vergeet je die en doe je er alles aan om te winnen. Ik geloof dat er ons ook vandaag niets kan verweten worden. Wij hebben er alles aan gedaan om na dat vroege doelpunt van La Louvière de scheve situatie recht te trekken. Het blijft onze bedoeling om in de terugronde even goed te doen als in het eerste gedeelte van de competitie. En wat dat betreft zaten wij tot voor de match tegen La Louviére op schema. De punten die wij vandaag ten onrechte verloren, moeten wij nu hier of daar maar terugpakken."