Schaessens mist gelijkmaker vanop de stip

WESTERLO -

Zowel Westerlo als Germinal Beerschot kregen zaterdagavond een goedkope strafschop van scheidsrechter Jordens. De bezoekers puurden 3 punten uit het penaltyfestival want Mutavdzic scoorde en keeper Luciano koos de goede hoek toen Marc Schaessens dacht de gelijkmaker te maken. "Ik had beter een patat in het midden gegeven", schreeuwde hij zijn ontgoochelde uit.

Bart Obbels

Moegetreiterd door fanatieke Antwerpse supporters kreeg Marc Schaessens diep in de tweede helft de kans om de gelijkmaker tegen zijn ex-club aan te tekenen. Een op revanche beluste Schaessens keilde de bal in de rechterbenedenhoek, maar een voordien bijzonder wispelturige doelman Luciano was tijdig ter plekke. "De laatste strafschop die ik nam was tegen Anderlecht en ik besloot dezelfde hoek te nemen", zei Schaessens. "Wellicht had Luciano de videobeelden goed bekeken, want die strafschop was niet eens slecht gegeven. Natuurlijk ben ik diep ontgoocheld, maar ik kan mezelf weinig verwijten."

"Vierde strafschop, tweede misser. Tja, ik weet het maar iemand moet zijn verantwoordelijkheid nemen, hé. Ik zei tegen Pelic: 'Vedran neem jij hem.' Hij wuifde mijn gebaar weg met de woorden: 'Ik heb vanavond al een paar kansen laten liggen.' Jammer dat de wedstrijd op deze manier werd beslist. Het waren niet eens strafschoppen. Hierbij wil ik het dan eens over de scheidsrechters hebben. Gisteren las ik nog dat ze zich professioneler zouden gaan gedragen. Kom nou, schandalig wat Jordens hier deed. Franky Van der Elst stond heel de wedstrijd aan de zijlijn om rood te schreeuwen bij elke fout. Sadio Ba was het slachtoffer. Kijk, ik kreeg geel voor niks. De bal was mijlenver weg en toch kwam hij terug. Hij dacht wellicht: 'Ik ga even de show stelen'. En ik heb mijn reputatie tegen, zeker. Maar die mannen hebben altijd gelijk, hé. Het gevolg is wel dat ik tegen Club Brugge ben geschorst."

Niet alleen de misser van Schaessens deed Westerlo dood. De thuisploeg liet naar gewoonte weer te veel doelrijpe kansen liggen. "Dat klopt", beaamde Schaessens. "We kregen voldoende kansen om 2-1 voor te komen. Lukt dat, dan is de wedstrijd gespeeld. We verliezen en dat betekent dat we in de competitie zo goed als uitgeteld zijn voor Europees voetbal. Alles op de beker dus. Maar dit resultaat bewijst dat we nog heel ver van Brussel zijn."

Aangeboden door onze partners