Luciano loodst GBA naar winst op Westerlo

WESTERLO -

Doelman Luciano Da Silva beleefde een prettig weekend: zaterdagmorgen zette hij zijn krabbel onder een contract dat hem ook de komende 5 seizoenen aan Germinal Beerschot bindt, zaterdagavond bedankte hij de Antwerpse club voor het vertrouwen met een cruciale redding. In de slotfase van het duel met Westerlo pakte Luciano een strafschop, waardoor de Kielse troepen de driepunter op zak staken.

Tim Gijselings

Germinal Beerschot deed vorig weekend een bijzonder goede zaak. Dankzij de 1-2 uitoverwining bij Westerlo springt de Antwerpse club naar de 5de plaats in het klassement. Doelman Luciano Da Silva ziet dat het goed is. "Alles is opnieuw mogelijk", lacht hij. "We hebben zelfs de Europese plaatsen weer in het vizier. En waarom niet? Als we op deze manier blijven spelen, is alles mogelijk."

De jonge Braziliaan had zaterdagavond een groot aandeel in de uitzege bij Westerlo. Nadat Aleksandar Mutavdzic eerder een strafschop verzilverd had, legde scheidsrechter Jordens de bal ook voor Westerlo op de stip, op nauwelijks een tiental minuten van het einde. Germinal Beerschot leidde op dat moment met 1-2, de gelijkmaker wenkte. Maar Luciano koos de goede hoek. "Ik was absoluut zeker dat Marc Schaessens naar die hoek zou trappen. Waarom? Tja, ik had op TV gezien hoe hij zijn meest recente penalty trapte, misschien heeft dat er wel iets mee te maken. Ik wist gewoon dat ik naar de linkerhoek moest. Voor mij was dat een heel belangrijk moment. Ik moest die redding gewoon doen, ik vond dat ik verplicht was om iets terug te doen voor de supporters, als dank voor hun steun. Want waar we ook spelen, telkens begeleiden ze het elftal."

Luciano bestempelde de uitzege bij Westerlo niet zozeer als een revanche voor de verloren halve bekerfinale. "Zo is voetbal", vult hij aan. "Soms speel je goed, soms niet. Maar als je een thuisnederlaag lijdt, word je hongerig, streef je naar een overwinning. Deze zege is heel belangrijk voor ons: we doen een goede zaak in het klassement en stijgen naar de 5de plaats. Bovendien is dit een opsteker, met het oog op de terugwedstrijd in de beker. Alle spelers beseffen nu dat alles nog mogelijk is."

Voor Luciano zelf oogt de toekomst alleszins rooskleurig: zaterdag bedankte Germinal Beerschot de jonge Braziliaan met een vernieuwd 5-jarig contract. "Het mooiste moment in mijn leven", illustreert Luciano. "Daar ben ik heel blij om, het is gewoon perfect voor mij. Op dit moment had ik gewacht. Nochtans was ik er bang voor, want het was voor mij een heel slechte zaak geweest als ik Germinal Beerschot had moeten verlaten. Ik geloof dat ik een goede doelman kan worden. Of ik dat nog niet ben? Nee, ik ben nog jong. Ik ben nog maar student."