Lierse boekt eerste zege in 5 matchen

LIER -

Na 4 matchen zonder zege of doelpunt knoopte Lierse zaterdag opnieuw aan met de overwinning. In een fletse partij gaven goals van Vandooren en 'topschutter' Snoeckx de Europese kansen van Gent een flinke knauw. De Lierse-uitblinkers waren echter achteraan terug te vinden, bij het centrale duo Hoefkens-Shekiladze en doelman Patrick Deman.

Kurt Guldentops

Antwerpse lucht lijkt het Europees denkende AA Gent maar matig te inspireren. Nadat de Buffalo's 3 weken geleden al een draak van een werkstuk afleverden op de Bosuil, konden de troepen van Patrick Remy zaterdag op het Lisp evenmin bekoren. Het liet de Pallieters toe een eerste zege in 5 matchen te boeken. Voor Carl Hoefkens proefde de champagne zaterdagavond ook naar persoonlijk succes. De verdediger profiteerde van de afwezigheid van Eric Van Meir om een matige eerste helft af te wisselen met een beresterke tweede periode. Samen met Gela Shekiladze hield hij de deur achteraan dicht en sloop er toch al eens Gents volk door een spleetje, dan kon Lierse alweer rekenen op een knappe Patrick Deman. "Al maanden snak ik naar dit moment", glimlachte Carl Hoefkens. "Ik mocht en zou niet falen tegen Gent. Eindelijk kreeg ik nog een echte kans en liep het goed af. Ik heb de supporters getoond dat ik me niet zomaar in een hoekje laat drummen."

De verdediger van Lierse kende nochtans moeilijke maanden op het Lisp. En kan zich niet van de indruk ontdoen dat de afgesprongen transfer naar Stuttgart hem vandaag nog achtervolgt. "Het blijft een raadsel, maar sinds die geruchten kwam ik niet meer in het stuk voor. Maandenlang zat ik te verkommeren op de bank. De ploeg draaide niet, de slechte resultaten stapelden zich op. Toch kreeg ik geen enkele kans. Dat heb ik nooit goed begrepen. Het heeft me alvast sterker gemaakt. Nooit eerder offerde ik zoveel op voor het voetbal als de voorbije maanden. Ik had me ook dik kunnen vreten en alles op zijn beloop laten, maar zo steek ik niet in elkaar. Ik moet en zal die basisplaats grijpen."

De confrontatie tegen Gent mocht dan geen schoonheidsprijs verdienen, ze leverder Lierse eindelijk nog eens 3 punten op. "Tja, de meeste jongens snakken naar een nieuw seizoen, maar we zijn toch blijven knokken", benadrukte Hoefkens. "Iedereen is benieuwd wat de toekomst zal brengen. Ook ik, want ik ben er haast zeker van dat mijn toekomst in Lier ligt."

Niet alleen Shekiladze en Hoefkens hadden een ruim aandeel in de thuiszege, ook Patrick Deman zette de wachtende Yves Van der Straeten verder aan het nagelbijten. "Het liep alweer lekker, ja", wist ook Deman. "Leuk om op deze manier van je ex-club te kunnen winnen. Het geeft zo'n beetje het gevoel dat ze te snel over me heen hebben gekeken. Gent kon me helemaal niet bekoren, neen. Maar dat is niet nieuw op het Lisp. Weinig ploegen komen hier sterk voor de dag. Wellicht heeft het ook te maken met onze belabberde grasmat, die goed voetbal heel moeilijk maakt."