Seyfo bezorgt Ribus een kuit- en enkelbreuk

DEURNE -

Antwerp won na de uitwedstrijd op Daknam ook zijn thuismatch tegen Lokeren en gaf de Waaslanders op die manier een flinke opdoffer in de strijd om Europees voetbal. De zege van Antwerp werd echter overschaduwd door de enkelbreuk van Gunter Ribus na een aanslag van Seyfo Soley.

Jan Van Craen

De wedstrijd bevond zich al in blessuretijd toen de Gambiaan Seyfo het nodig vond zijn frustraties bot te vieren op de enkels van Gunter Ribus. De gevolgen waren niet te overzien: een gebroken enkel en kuit voor Ribus. Het seizoen van de revelatie van Antwerp zit er meteen op. "Als Goots voor zijn rode kaart in Harelbeke 6 weken krijgt, dan moet deze speler zeker 6 maanden geschorst worden", reageerde een boze Antwerp-trainer Van Acker. "Als zo'n mannen nog op een voetbalveld worden toegelaten, sorry hoor. We zijn toch bezig met voetbal, of niet? Heel jammer dat iemand als Gunter Ribus, die dit jaar veel progressie maakte, op deze manier het seizoen moet afsluiten."

Georges Leekens nam afstand van zijn speler. "Ik keur volledig af wat Seyfo gedaan heeft", aldus de trainer van Lokeren. "Ik hoop dat het voor Ribus allemaal nog zal meevallen."

William Verbeeck bleef door de zware blessure van zijn ploegmaat ook met een fikse kater achter. De enkelbreuk van Ribus riep bij Verbeeck nare herinneringen op aan zijn eigen beenbreuk die hij begin vorig seizoen opliep en die hem bijna een heel jaar ellende kostte. "Ik kreeg rillingen toen ik Gunter daar zag liggen", zegt Verbeeck. "Ik zag direct aan zijn gezicht dat het ernstig was. Het is verschrikkelijk, het was gewoon een trap uit frustratie. Dit voorval is een serieuze domper op onze zege. We kunnen blij zijn met de gewonnen wedstrijd, maar dit zijn toch zaken die blijven hangen. Zeker bij mij."

Verbeeck lag aan de basis van de beslissende strafschop toen hij door Gretarsson werd neergehaald in de zestienmeter. "Het was de bedoeling om de penalty te zoeken", zegt de kapitein van Antwerp. "Er waren al een paar twijfelgevallen geweest, onder meer met Fatokun. Dan weet je dat je als thuisploeg het voordeel kunt hebben dat er de volgende keer iets sneller wordt gefloten. Maar dit was een zuivere strafschop, er was geen discussie mogelijk."

Na een moeilijke periode heeft Verbeeck zijn draai opnieuw gevonden. Tegen Lokeren eiste hij samen met Ziyati en doelman Mampaey de hoofdrol op. "Vooral in de tweede helft liep het goed. Ik hield het veld heel breed en kon telkens goed worden aangespeeld. Ik had al bij de eerste bal die ik kreeg direct een goed gevoel. Ik zat meteen in de wedstrijd, dat is belangrijk voor mij. Na de rust hebben we meer risico's genomen en zijn we met 3 verdedigers gaan spelen, maar eigenaardig genoeg kwam er daardoor nog meer ruimte voor ons. Nu Sint-Truiden verloren heeft, zijn we zeker gered. Dat moet ons vertrouwen geven om in de resterende matchen nog een paar goede resulaten neer te zetten."