Judo: brons voor Rakels en Pedus in Rotterdam

ROTTERDAM -

Heidi Rakels (-78 kg) bij de vrouwen en Timothy Pedus (-90 kg) bij de mannen hebben dit weekend brons medaille behaald op het Open Rotterdams judotornooi. Rakels versloeg in de kamp om de derde plaats de Russische Polina Tchekania. Ilse Heylen (-48 kg) en Brigitte Olivier (+78 kg) redden het niet in hun kamp voor het brons. Heylen verloor van de Chinese Zhao, Olivier was niet sterk genoeg om de Duitse Köppen te kloppen. Catherine Jacques verloor de finale van de herkansingen van de Duitse Wansart.

BELGA

BR>

In de klasse tot 57 kg verloor Valerie Degrijse al in de eerste ronde van de Nederlandse Gravenstijn. Sophie Lutyn won in de eerste ronde van de Nederlandse Libosan, maar werd in de tweede ronde verslagen door de Duitse Kubatzi.

Johanna Vanbergen verloor in de eerste ronde van de klasse tot 63 kg van de Française Rongier. En de Nederlandse Van den Broeck (-78 kg) was, ook al in de aanvangsronde, te sterk voor Kathleen Witters.

Bij de mannen solliciteert Timothy Pedus naar een plaats op het EK. In de klasse tot 90 kg nam hij in de finale van de herkansingen de maat van de Zweed Eriksson. Hij versloeg eerder de Tsjech Sanda, de Duitser Jarnet en de Brit Delahay. In de halve finale moest hij het onderspit delven tegen Olympisch kampioen Huizinga.

Sven Boonen (-60 kg) was in de eerste ronde niet opgewassen tegen de Canadees Simard. De Nederlander Smulders deed Koen De Visscher in de eerste ronde van de categorie tot 100 kg in het zand bijten.

Onder de 66 kg overleefde Toril Garcia een ronde tegen de Brit Commerford, maar in de volgende ronde was de Fransman Cormai te sterk.