ATP Miami: Agassi speelt de finale

MIAMI -

Andre Agassi staat voor de 3de keer dit jaar in een finale van een tennistoernooi. De Amerikaan bereikte ten koste van de Australiër Patrick Rafter de eindstrijd van de Masters Series in Miami. Hij klopte zijn oppenent met 6-0, 6-7 en 6-2. Agassi treft in de finale zijn landgenoot Jan-Michael Gambill.

BELGA

Agassi won in januari de Australian Open en schreef de Masters Series in Indian Wells op zijn naam. Het kostte hem weinig moeite voor de 6de keer in zijn loopbaan de finale in Miami te bereiken. Vooral in de eerste set had Rafter weinig in te brengen. "Hij liet mij niet in de wedstrijd komen. Ik begon ook een beetje te mat."

Rafter, die in de vorige 12 confrontaties met Agassi 4 keer won, probeerde zich in de tweede set terug in de partij te vechten. Hij slaagde daarin door de tiebreak met 7-2 te beslissen. Maar in de beslissende set had Rafter opnieuw weinig in te brengen. Agassi liep snel uit naar 3-0 en besliste het duel met 6-2. Rafter: "Met een paar onnodige fouten bracht ik mezelf in de problemen. Tegen Andre moet je dat niet doen."

Agassi kijkt uit naar de ontmoeting met landgenoot Gambill. "Het is speciaal dat hier twee Amerikanen in de finale staan. Al zullen nationaliteiten straks niet tellen. Het is ieder voor zich."