WK-tickets nu ook voor 'buitenlandse' kopers

Zo'n 260.000 tickets voor het wereldkampioenschap voetbal 2002 in Japan en Zuid-Korea zullen vanaf donderdag buiten de organiserende landen op de markt komen.

BELGA

De deadline voor de aanvraag van deze kaarten sluit op 30 april. Er volgt een loting, als de vraag het aanbod overtreft.

De geïnteresseerden kunnen kiezen uit twee categorieën tickets. Bij de ene categorie kan een keuze worden gemaakt voor een nationale ploeg. Bij de andere voor een stadion. Na de eerste 260.000 kaarten voor de verkoop buiten Japan en Zuid-Korea wordt later dit jaar een tweede ronde verwacht.

De wereldvoetbalbond FIFA en Japan en Zuid-Korea zijn overeengekomen de verkoop van alle toegangsbewijzen gelijk te verdelen over drie groepen: Japan, Zuid-Korea en de resterende landen. Voor de wedstrijden in Japan zijn er in totaal 1,35 miljoen kaarten beschikbaar. De helft daarvan zal buiten Japan en Zuid-Korea worden verkocht, maar niet alle tickets zijn voor de publieke verkoop. Een groot deel hiervan zal gaan naar sponsors, de FIFA en houders van de TV-rechten.

De 260.000 tickets die donderdag op de buitenlandse markt komen, komen uit de 'buitenlandse' pot van beide organiserende landen.