Hellings en Cairoli winnen eerste manches in Lommel

MX1

In de MX1-klasse was het uitkijken naar de strijd tussen de toppers. Antonio Cairoli wist zich zaterdag in extremis voorbij Steven Frossard te plaatsen op de startinggrid. Belgische hoop Clément Desalle startte op plaats drie.

Bij de start nam Cairoli het voorheft maar nog voor de tweede bocht kon Desalle de kleine Italiaan passeren.

Frank Gielen

Tijdens de eerste drie ronden passeerden Cairoli en Desalle elkaar liefst vijf keer. Het was zeker dat het een spannende eerste manche ging worden.

Uiteindelijk moest Cairoli na een val terugkeren en nam Frossard even de tweede plaats over van de WK-leider (Cairoli) maar lang duurde dat niet. Desalle bleef ondertussen aan de leiding rijden maar voelde toch stilaan de kleine KTM-rijder naderen. En wat misschien nog dacht dat zou gebeuren, gebeurde toch. Antonio Cairoli ging over Desalle naar de kop van de koers op twee ronden van het einde.

Aan de finish had de Italiaan zelfs drie seconden voor op Desalle, die tweede eindigde en Goncalves stak Frossard nog voorbij voor plaats drie.

Uitslag reeks 1

1. Cairoli2. Desalle3. Goncalves

MX2

Bij de MX2-klasse was het in de eerste reeks uitkijken naar de Nederlander Jeffrey Hellings. Ken vocht een duel uit met Ken Roczen die een kopstart kon pakken in het begin van de reeks.

Beide rijders vochten een geladen duel uit en uiteindelijk trok Hellings aan het langste eind ondanks een val, een paar ronden voor het einde.

Uitslag reeks 1

1. Hellings (Ned)2. Roczen (Ger)3. Van Horebeek (Bel)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio