Rode Modderduivels ontvangen Zwiterse delegatie in Exelshof Arena

Zaterdag kwam een Zwitserse delegatie Moddervoetbal aan in de Exelshof Arena in Eksel, de thuisbasis van de tweevoudige wereldkampioen "De Rode Modderduivels". Daar werden ze hartelijk ontvangen door de voorzitter Jurgen Dieu. Ze kregen meteen een rondleiding in de schitterende arena.

Yvan DIEU

De Zwitsers waren enorm verbaasd om de degelijke infrastructuur, zeker wanneer vergeleken met een organisatie als het WK in Schotland. De Exelshof Arena is dan ook het enige permanente moddervoetbalterrein in Europa. Een WK in Schotland of Finland vindt plaats op tijdelijk aangelegde velden.

De Zwitserse delegatie bestond uit zeven mannen en drie vrouwen. Ze hebben de Rode Modderduivels leren kennen op het WK van 2008 in Schotland. Daar werden de contacten gelegd, en dit weekend komen ze proeven van de sfeer in de Ekselse arena. Zaterdag kregen ze eerst nog een rondleiding in Ter Doolen, daar mochten ze uiteraard ook proeven van meerdere van onze befaamde streekbieren. Een kort bezoekje aan Snow Valley in Peer stond ook op het programma. Dat we hier in volle zomer kunnen skiën moesten ze absoluut met eigen ogen kunnen zien.

Zondag zullen ze een vriendschappelijke interland spelen tegen de Rode Modderduivels en nadien nog een tweede wedstrijd tegen een gelegenheidsteam. Daar zullen zeker de nodige vriendschapsbanden gesmeed worden voor een groots interland tornooi, dat gepland is voor het jaar 2013.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio