Dieven stelen ringen, laptop en hond

Zaterdag 30 juli omstreeks 10.30 uur werd er ingebroken bij dhr. Vanseer op de Romeinse Kassei 42, Tongeren.

De dieven zijn binnengedrongen via het kelderrooster, waarna de garagedeur van binnenuit werd opengedaan, mogelijk om een kompaan binnen te laten of om een vluchtweg te hebben.

Jos Collaer

Vervolgens is met allerlei harde voorwerpen uit de garage een tussendeurtje naar een andere kelder ingeklopt.

Daarna hebben de daders een volgende deur tussen de garage en de woning volledig vernield. Hierbij werden uit de kelder van de eigenaar eerst verschillende voorwerpen, bestemd voor de antiekmarkt, gebruikt om de deur in te beuken. Een aantal hiervan zijn stuk geslagen. Daarna werden onder andere een handzaag, een hamer en een elektrische heggenschaar gebuikt tot men toegang kreeg tot de woonst. Ook de sleutel van de achterdeur, die er nog op zat, werd bij het verlaten van de woning door de inbrekers meegenomen.

Ook de hond is spoorloos

Vanseer: ” Ze hebben drie gouden ringen meegenomen, samen met een setje om te bepalen of men te doen heeft met echt goud. Mijn laptop is verdwenen en ook de hond, een dalmatiër, is spoorloos.” Gezien er voor de rest in de woning niets overhoop ligt, wisten de dieven volgens Vanseer precies waarnaar ze op zoek waren. Ook is duidelijk dat dit niet echt het werk was van professionelen, gezien de amateuristische manier waarop de kelderdeur werd vernield. Vanseer vermoedt daarom dat bekenden de woning zijn binnengedrongen.

Onderzoek

De politie van Tongeren kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en leidt het onderzoek. Een aantal voorwerpen zoals de hamer, die door de dieven gebruikt werd, werden meegenomen voor verder sporenonderzoek. Een lijst van mogelijke verdachten werd opgesteld.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio