Fietsclub Okra-Alken leeft als nooit tevoren

De fietsclub van Okra-Alken organiseert het ganse jaar door fietstochten voor haar leden. De fietsers worden altijd begeleid door ervaren wegkapiteins.De fietstochten gaan elke week door op maandag, woensdag en donderdag. Maandag en woensdag wordt er gefietst aan een tempo, dat iedereen kan volgen.

Adelin VANDORMAEL

Op donderdag ligt het fietstempo hoger.

Op maandag 4 juli organiseerde Okra-Alken onder leiding van Sidon Meekers een verrassingsfietstocht naar het Provinciehuis te Hasselt.De deelnemende fietsers wisten op voorhand de bestemming van de fietstocht niet.Op het dorpsplein kwamen 29 fietsers opdagen.De verrassing was enorm bij de deelnemers.Aan de ingang van het Provinciehuis werden de fietsers opgewacht door een gids.De fietsers waren erg opgetogen met het initiatief van Sidon en kijken vol verwachting uit naar de volgende verrassingsfietstocht, die gepland is op maandag 8 augustus.

Op donderdag 28 juli stond er een dagfietstocht op het programma, deze leidde ons van Ophoven naar Roermond, en dit onder leiding van Jos Esselen, die samen met zijn Martha de nodige verkenning had uitgevoerd.Om 9 uur werden de fietsen aan de kerk van Terkoest op de auto's gemonteerd, en vanaf dan ging het richting Ophoven, waar aan een tocht van ongeveer 65 km werd begonnen.Het eerste stadje dat we tegen kwamen was het witte Thorn, daarna volgende Panheel en Beegden, waar een eerste korte stop werd ingelast.We vervolgden onze tocht naar Roermond, waar een braderie de aandacht van vele mensen trok. Op het marktplein van Roermond, in volle zon, werd op een terrasje genoten van een lekkere maaltijd.We reden verder langs de Maaswaarderplas, Paardsplas, Rosslag, Oolderplas, Gerelingplas, Spoorplas en Molengreend naar Maasbracht, waar opnieuw een stop werd ingelast voor een lekkere Nederlandse trappist “La Trappe”.Vandaar ging het verder naar Ophoven,waar de rit werd afgesloten met lekker Alkers Cristalleke.Informatie over de georganiseerde fietstochten is terug te vinden op de website van http://www.okra.be/page?page=homealken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio