Processie en Tractortoer in Moelingen

Maandag 15 augustus, vanaf 12 uur, aansluitend bij het pleinfeest-jaarmarkt, organiseert Moelingen een open tractor-toertocht. Deze tocht loopt over verharde wegen en veldroutes. Inschrijven kan op voorhand of de dag zelf op het Kerkplein vanaf 10 uur.

Nico Meens

De deelnemers moeten naar Moelingen komen via Visé Noord of via de Schans. Na de rit is er een barbecue muziek, dans en kan men genieten van de nodige droogjes en natjes.

Processie

De Onze-Lieve-Vrouwe-processie start om 9.30 uur en wordt geopend door de schutters van de Zwitserse Wacht Sint-Martinus van Sint-Martens-Voeren. Na de processie is er de jaar-, rommel- en streekproductenmarkt en is er een pleinfeest met frühshoppen met de ‘Lanaker Meziek Bend’. Iedereen kan er ook deelnemen aan een barbecue georganiseerd door de Gezinsbond. Er is ook een frituur eettent. Verder zijn er kinderanimaties en een kinderkermis. Vanaf 15.00 uur defileren de oude tractoren op het kerkplein.

Vanaf 16.00 uur speelt de rockband The Pums. Deze gezellige dag wordt georganiseerd door de Chiro Voeren, de Gezinsbond Moelingen, VV-Voeren en Rick’s bier.

Info: Rik Nijssen: 0477 30 28 15. Wie wil deelnemen aan de dorpsbarbecue (start 13 uur, een kaart kost 13,50 euro, kinderen betalen 7 euro) van de gezinsbond kan inschrijven via 04-381.13.47 of 0497-44.07.19.

Aan de brug bij de Berwien zijn er eveneens verschillende activiteiten. ’s Middags is er ondermeer frühshoppen en de hele dag en avond ambiance op en rond het buitenterras.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio