thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ekselse oud-studenten voor 15de keer op kamp

In 1983 namen Mathieu Moons, Noël Essers en Jean Vrijsen het initiatief voor het eerste tentenkamp met oud-leden van de “Studentenbond” van Eksel. Twintig deelnemers, tussen 37 en 53 jaar, trokken toen voor één week op kamp naar Ligniéres.Ondertussen is het kamp een tweejaarlijkse traditie geworden en zo gaan we dit jaar al voor de 15de keer kamperen in de Ardennen.

Luc Vanduffel

Er zijn nog vijf leden die alle kampen tot hiertoe hebben meegemaakt, maar nu maken ook oud-KSA-ers en oud-KSJ-ers deel uit van de groep. Het opzet blijft echter nog altijd hetzelfde: weer eens op kamp gaan “zoals in de goeie, oude tijd”.

Onze 15de kamp gaat door in Ennal, een gehucht van Grand-Halleux. Wij vertrekken in uniform en stijlvol op zondag 31 juli om 8 uur op het Gemeenteplein in Eksel. Wie ons daar wil uitwuiven moet er dus vroeg bij zijn.

Onze eerste kampdag wordt ingezet met een formatie, een woordje van de kampleider en de proost en met het zingen van het Limburgs volkslied. Vervolgens nemen we afscheid van familie, vrienden en kennissen en na een lange rit wacht ons nog een zware karwei om het kamp opgebouwd te krijgen voor het vallen van de avond.

Wij zijn verdeeld over drie vendels, koken onze eigen kost, eten aan gesjorde tafels, wassen ons in de beek en vullen onze dagen met trektochten, bos- en pleinspelen, een dropping, enz. Er wordt ook aandacht besteed aan discipline en stijl. Zo starten we iedere dag om 8 uur met ochtendgymnastiek, staan we tweemaal per dag in formatie en moet alles piekfijn in orde zijn als de inspectie langskomt. Elke avond wordt er verzameling geblazen rond het kampvuur waar we gezellig samenzitten om te zingen of te luisteren naar echte of verzonnen, straffe verhalen.

Er is een bezoekdag voorzien op zaterdag 6 augustus vanaf 14 uur. Vanaf Grand-Halleux (langs de N68, tussen Trois-Ponts en Vielsalm) zullen wegwijzers worden aangebracht om de kampweide te bereiken aan een zijweg van de Rue des Fusillés.

Iedereen die de oud-studenten van Eksel eens in actie wil zien op het kamp, is welkom.Het programma voor die bezoekdag ziet er in grote lijnen als volgt uit:- 15 uur: welkom en formatie - 15u30: korte wandeling in de omgeving- 16u30: ludieke pleinspelen voor iedereen - 18 uur: formatie met het strijken van de vlag - 18u30: eucharistieviering - 19u30: kampvuur met zang en sketches - 21 uur: einde.

Wij hopen in de late namiddag van zondag 7 augustus gezond en wel weer in Eksel aan te komen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio