Nieuw reglement voor recreatiepark De Plas

Het gemeentebestuur keurde recent een nieuw reglement goed voor gebruikers van recreatiepark De Plas. De aanzet van de opmaak van dit plan ligt onder meer in het feit dat zowel de gemeentelijke diensten als de politie erg vaak meldingen ontvangen van overlast door loslopende honden, vandalisme en onaangepast gedrag op en rond De Plas.

stijn van dingenen

Het nieuwe reglement bakent 6 zones af binnen het omheinde gebied van De Plas. Zo is er sprake van een natuurzone, een zwem- en strandzone, de ligzone, de paintballzone, de barbecuezone en de zeil-, surf- en duikzone.

Enkel te voet toegankelijk.Het reglement stelt dat het terrein in zijn geheel enkel te voet toegankelijk is. In de natuurzone mogen bovendien enkel de bestaande wandelpaden worden gebruikt. Enkel personen die in het kader van organisaties of activiteiten moeten laden en lossen op het terrein, mogen er met gemotoriseerde voertuigen op. Omwille van de brandveiligheid geldt er een totaal rookverbod in de natuurzone en in het gebied tussen de zwemzone en de zeil- en surfzone. Het natuurgebied is het gebied vanaf de paintballterreinen tot het zeil- en surfgebied.

Honden toegelatenDe voorbije jaren was het terrein verboden voor honden. Daar komt met het nieuwe reglement nu versoepeling in. Honden zijn toegelaten, enkel aan de leiband. Ze mogen echter wel niet in de zwemzone, de ligzone, de paintballzone en de barbecuezone komen.

Vissen verbodenEen aantal activiteiten werden met het nieuwe reglement nu ook expliciet verboden. Zo mag er op De Plas niet gevist of gejaagd worden. Ook het maken van vuur of schaatsen op het ijs in de winter is uitdrukkelijk verboden. Opvallend is ook dat het voeren van wilde dieren op het terrein, verboden is. Kamperen op het terrein is uiteraard ook niet toegelaten. Er mag bovendien niet geflyerd worden, niets verkocht worden ook het organiseren van samenscholingen op het terrein is verboden.

ZwemmenZwemmen blijft verboden behalve aan de voorziene zwemzone tijdens de openingsuren. De zwemzone is geopend van 1 juli tot 31 augustus en dit van 11.00 tot 18.00 uur, op voorwaarde dat er redders aanwezig zijn. Zwemmen of baden is verboden als de rode vlag aan de ingang uithangt.

BarbecueBarbecue is enkel toegestaan in de aangeduide barbecuezones. Als brandstof mag enkel houtskool worden gebruikt. As en niet-verbrande resten moeten gedoofd worden en in de daartoe bestemde asbak gedeponeerd worden. Etensresten worden uiteraard mee naar huis teruggenomen en afval mag enkel in de daartoe voorziene vuilbakken worden achtergelaten.

OpvallendhedenVerderop bevat het reglement ook een aantal, al dan niet noodzakelijke, opvallendheden. Personen aangetast door of verdacht van besmettelijke ziekten worden niet tot de zwemzone toegelaten. Kinderen onder 12 jaar mogen bovendien niet zonder bewaking worden gelaten. De toegang is bovendien verboden voor dronken personen. Het is daarenboven ook verboden om op het terrein zeep te gebruiken. foto: VVW Kelchteren


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio