thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Toeternietoe haalt full house met The Retouchers

De milde en vooral droge woensdagavond zorgde voor een ware volkstoeloop naar de Herkenrodekazerne voor het wekelijks stadsconcert van Toeternietoe. De binnenkoer liep aardig vol en de Toeternietoeters hadden de handen vol om iedereen van drank te voorzien.

Chretien Paesen

De gastband van de avond was The Retouchers, een Hasselts trio dat voor de gelegenheid aangevuld werd met toetsenist Jo Nocolai. Onder leiding van Jean-Marie Geurden haalden Luc Philtjens en Yvo Breels het onderste uit de oude platendozen. Wie met “Where have all the good times gone” (1965) en “O, lonesome me” (1958) uitpakt weet dat er geen vonken geslagen worden. Daarmee doen The Retouchers hun reputatie van caféorkest alle eer aan. Maar ook voor een ruimer publiek staan ze hun - weliswaar grijs - mannetje. Meer nog, naarmate het bier sneller stroomde werden niet alleen de tongen losser maar waagden zich sommigen zelfs aan een boogie.

Volgende woensdag nodigt Toeternietoe Knigt Shift uit. Die durven nogal eens uitpakken met goeie covers waar 30- tot 60-ers hun herinneringen aan kunnen ophalen. Bovendien zijn ze niet vies van gekkebek-trekkerij.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio