Team Plateau Duchateau doet mee aan routedusoleil.

HET BEGIN VAN EEN LANGE TOCHT!

De zusjes Annick en Chantal zijn vertrokken voor de grote lift-wedstrijd naar Venetië. Maandagmorgen 6u40 vertrek Bilzen station richting Gent.Startschot werd gegeven door burgemeester Daniël Termont op het Sint-Pietersplein te Gent.

Odile Maesen

Voorbereidingen.... zondag 17 juli 2011

Morgen is het zo ver... Om 8u zullen we (Chantal en ik) en 129 andere teams op het Sint-Pietersplein in Gent staan. Klaar om al liftend richting Venetië te gaan! Nou ja, "klaar"...dat hoop ik dan toch. Gisteren begonnen met mijn kleding in mijn rugzak te steken. Op die manier heeft ie vandaag al wat vorm. Want hij zal gepusht worden tot het maximum! Net zoals mijn rug... Het is moeilijk om ervoor te zorgen dat je alles bij hebt, maar ook weer niet te veel. Het weer maakt het er niet makkelijker op. Momenteel heb ik het gevoel dat het herfst is maar het is toch de bedoeling dat we zo meteen richting een bloedhete zomer trekken. De nodige lange broeken zitten er in, samen met de hotpants die er hopelijk voor zorgen dat we snel een lift krijgen. De 3 kilo-wegende tent zit er ook in en mijn slaapzak en matje (vanboven en vanonder op de rugzak gebonden) zorgen er helemaal voor dat je moet zoeken wie er aan die rugzak hangt. Pepperspray en zakmes zitten binnen handbereik...wc-papier is makkelijk bereikbaar...en de eerste brainstorm voor onze lokwoorden op het karton is achter de rug... We lijken er dan toch klaar voor. Rugzak al een keertje opgetuigd om een eerste gevoel te krijgen. Bij deze de bevestiging gekregen dat het zwaar gaat worden! 1/4de van mijzelf hangt aan me. R.E.S.P.E.C.T voor de mier die 100 keer zijn eigen gewicht kan dragen!!! Ik heb echt het gevoel dat ik achterover val. De eerste 5 minuten moet ik balanceren om mijn evenwicht terug te vinden.. 85cm hoog, 25cm dik en 14 kilo zwaar is het ding. Maar om 10 dagen te "overleven" vind ik het toch nog redelijk strak. Op een citytrip voor 3 dagen zit mijn koffer meestal al net tegen de 10 kilo-grens. Selectief geweest dus, hopelijk niks vergeten...Net nog een "laatste avondmaal" gevierd met la familia! Nog leuke geluksbrengers gekregen van onze zussen! Het kan nu niet anders = we gaan winnen!Zo, nu een kort nachtje ontspannen op mijn heerlijk waterbed en dan over naar het 3cm "dik" luchtbedje....Wordt vervolgd...

De eerste dag is vrij vlot verlopen, opdracht was om zo snel mogelijk in Parijs te raken.Ze houden contact met het thuisfront via facebook en een blog.Deze blog kan gelezen worden via onderstaande link.

2de etappe van Parijs naar Beaune. Minder geslaagde trip door het slechte weer en weinig bereidwillige automobilisten.

Benieuwd welke bestemming het vandaag wordt…

Go go girls!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio