Bob De Wispelaere stapt over naar CD&V

Hij werd in 2006 verkozen als provincieraadslid voor Vlaams Belang. Voor de gemeenteraad was hij eerste opvolger: Bob De Wispelaere. Nadat John Vrancken stopte als gemeenteraadslid, kon Bob vorige maand toetreden tot onze lokale gemeenteraad. Meteen na zijn installatie maakt Bob duidelijk dat hij zou zetelen als onafhankelijke.

stijn van dingenen

Tot vandaag. Want CD&V Limburg erkende zonet dat Bob tot de partij is toegetreden. De gesprekken liepen al eerder, nu is de kogel dan ook eindelijk door de kerk.

"En daar ben ik blij om", aldus Bob. "Ik wil aan politiek doen om zo mijn steentje te kunnen bijdragen tot een warme samenleving. De voorbije jaren was ik actief in de commissie Welzijn van de provincieraad. Zo leerde ik de standpunten en visie van CD&V op dat vlak kennen en die standpunten stonden mij best wel aan. Vandaar dan ook de toenadering tot deze partij die nu dus uitmondde in een overstap." Het is voor De Wispelaere al de derde partij. Nadat hij verkozen raakte op de Vlaams Belang-lijst, stapte hij immers kortstondig over naar Lijst Dedecker om nu, na enkele jaren onafhankelijkheid, toe te treden tot CD&V.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio