Fightclub Bilzen sluit seizoen af met initiatie MMA

Fightclub Bilzen, van origine een kick- en thaiboxclub, gaat vanaf volgend seizoen ook Mixed Martial Arts (MMA) toevoegen aan haar aanbod. MMA is een gevechtssport die technieken bevat uit het worstelen, judo, jiujitsu, kickboxen en boxen. Het is tevens de snelst groeiende gevechtssport wereldwijd.

Jan Lambrechts

Op 08/07 vond de laatste training plaats voor Fightclub Bilzen. De ideale gelegenheid om Jan Pairoux en Philip Vanheusden van de Hasseltste mixfight-club MMA 141 uit te nodigen voor een initiatie. Het werd een intensieve training waarbij de leden stapsgewijs basistechnieken aangeleerd kregen zoals de Guillotine Choke (wurging) en de Arm Bar (klemmen van de arm). MMA is echter een ingewikkelde sport die een zestal maanden intensieve training vereist om een behoorlijke basis op te bouwen. Van daaruit kan men dan beginnen werken aan gevorderde technieken.

Vanaf september zal Fightclub Bilzen tevens een derde maal starten met haar "Start 2 Fight"-project, dit is een lessenreeks waarbij mensen op een veilige manier de eerste stappen leren zetten naar het kickboxen. Meer info hierover binnenkort beschikbaar op de site van de club: www.zlkb.be.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio