thumbnail: null
thumbnail: null

Vice-wereldkampioen koffie-cocktail maken is een Bilzenaar

Afgelopen week wist Bilzenaar Gérard Meylaers een zilveren plak in de wacht te slepen tijdens de wereldkampioenschap ‘Coffee in good spirits’ dat gehouden werd in Maastricht.

Originaliteit stond hoog aangeschreven op dit wereldkampioenschap, waar de Bilzenaar zowel een koude als een warme cocktails moest bereiden voor een Internationale jury.

gerard meylaers

Ik ben voor een zoute dropsmaak gegaan. Het is niet evident om drop te beschrijven voor een internationale jury. Wij kennen dat, maar de juryleden komende van Griekenland, Zuid Korea, Guatemala?. Dus heb ik de jury leden de smaak laten ervaren door een simpele droplolly. Blijkbaar viel dit in de smaak en werd ik naar de finale gestuurd als topfavoriet.

Koffie is uiteraard het uitgangspunt van dit kampioenschap. Ik ben dan ook voor een koffie-blend gegaan gebrand bij Viva Sara. Het is een echte Belgische familiale koffiebrander. Begin september zal ook de eerste coffeeshop met Viva Sara koffie opengaan in Hasselt.

Het was ook voor de eerste keer dat je zo dicht bij huis de beste koffiebranders van de wereld kon ervaren.Er waren in totaal 27 kampioenen van hun landen die deelnamen en toch niet van de minste zoals Brazilië, Colombia en Puerto Rico. Waarschijnlijk speelde behalve mijn vakkennis, ook mijn entertaingehalte mee. De aanmoedigingen van mijn dochter Yane, die voor de gelegenheid een T-shirt had laten maken met de Belgische vlag en “Go Papa” heeft zeker geholpen.

Om zo ver te geraken in de koffie wereld moet je wel flink gebeten zijn door de koffimicroben. Het is voor mij allemaal begonnen thuis in mijn kelder maar daar zal het zeker niet eindigen. Op naar de volgende kampioenschappen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio