Houtduiven

Print
De KBDB is er in geslaagd op zeer korte tijd iets te realiseren, maar wat? Verwilderde duiven laten opnemen in het afschotplan van de WBE het komende weekend!
Verwilderde duiven aanpakken is op zich goed maar moet dit nu gebeuren in de periode dat het seizoen in volle voorbereiding is? Oude en jaarse beginnen te trainen en onze jonge duifjes leren de omgeving rond het hok kennen. Wat als er eentje op de dool geraakt een aantal dagen? Dit gebeurt frequent. Hoe kan de jager het verschil zien tussen een verwilderde duif of een duif die een dagje de weg naar zijn hok kwijt is?? Dit kan niet.
Waarom dit niet organiseren in November-December, een dode periode in het duivenseizoen?? Iets willen organiseren is goed maar doe dit niet op 1-2-3 maar neem de tijd om dit te bestuderen en doe dit niet overhaast.

Het nieuwe KBDB bestuur beloofde veel, heel veel maar wat is de conclusie na een jaar???? Overhaaste beslissingen zoals afschot van duiven in de periode dat we de jongen moeten gewennen. Afschaffing van zones zodat niet iedereen meer een kans maakt op een nationale titel.Een heel circus omtrend de nieuwe ringen en daarbijhorende chip. En misschien het belangrijkste, nog steeds het oudbollig vervoer van onze duiven met opliggers met dekzeil waar geen zuurstof binnen komt en dit in een tijd dat het spelen met duiven geen hobby meer is maar een sport.