Mislukte communautaire dialoog

Print
Geachte CD&V,
Hieronder een quote van de krant de Standaard van vanmorgen :“Een teleurgestelde CD&V-voorzitster Marianne Thyssen vindt dat 'te gemakkelijk'. 'Wij hebben de moed gehad om te blijven praten. Niemand kan ons verwijten dat we het niet geprobeerd hebben', zo verdedigt ze Kris Peeters. 'Het probleem ligt duidelijk bij de MR, die het FDF niet kan of niet wil in de hand houden.'”Sorry, mevrouw Thyssen, maar in de politiek gaat het niet om “proberen” maar om resultaten te boeken !!! Niemand verwijt U dat u iets geprobeerd hebt, ik verwijt U dat U alle beloften aan uw kiezers verticaal geklasseerd hebt.Wel, de resultaten zijn er:1. CD&V staat er met lege handen;

2. Kris Peeters is volledig verbrand;

3. Het kartel opgeblazen, met een ex-kartelpartner die 100 pct gelijk gekregen heeft;

4. De geloofwaardigheid van CD&V tot het absolute nulpunt gedaald (wie gelooft Marianne Thyssen nog).En dan durft U zeggen dat het probleem bij de MR ligt ? Op welke planeet leven jullie ? De CD&V heeft zich met open ogen laten naar de slachtbank leiden.Het probleem ligt DUIDELIJK NIET bij de MR, maar 100 pct bij uw eigen partij die gekozen heeft afbreuk te doen aan haar eigen beloften en het kartel met NVA, waarmee u zich aan de kiezer gepresenteerd heeft, op te blazen en dit in ruil voor niet bestaande toezeggingen in de communautaire dialoog. Het is niet de MR die gezegd heeft : zonder een staatshervorming STAPPEN wij niet in een federale regering. Uw partij heeft voor de verkiezingen gezegd dat zij nooit of te nimmer zou regeren zonder een meerderheid in Vlaanderen! Wie zit er vandaag in de federale regering zonder Vlaamse meerderheid ? De CD&V! Wie gelooft U nog ?Wie houdt vandaag Didier Reynders de hand boven het hoofd (zie de Fortis saga) ? Inderdaad uw bloedeigen eerste minister Van Rompuy!

U wist sinds lang dat de MR het FDF niet wil in de hand houden, dus moet U nu niet komen zeggen dat zij verantwoordelijk zijn. Wanneer het erop aankwam met garanties te zwaaien, was voor u de MR meer betrouwbaar dan uw eigen kartelpartner NVA !CD&V, U moest U DIEP, DIEP schamen. Niet enkel voor wat u gedaan hebt tot gisteren, maar ook voor wat U vandaag nog durft te zeggen in de pers, alsof het de fout is van de MR !