Culinaire funkpop met Peace & Carrots

Print

Culinaire funkpop met Peace & Carrots

Genk -

Op zaterdag 25 juni speelde de jonge funkpopband Peace & Carrots de pannen van het dak van het mainstreampodium op Genk On Stage. Peace & Carrots: dat is wat er gebeurt als klassieke muziekstudenten hun vaardigheden uitbreiden naar heupen en voeten.

Peace & Carrots werd opgericht in 2009 door Stef Lenaerts en Koben Sprengers, twee studenten van het Lemmens Instituut in Leuven. In 2010 werd het duo vervoegd door drummer Jeroen Lenaerts. In augustus van dat jaar kwamen er zelfs drie blazers bij: Marnik Meeuweissen, Tom Verstappen en Sander Hendrickx. Aanvankelijk voor één optreden, maar de chemie was zo intens dat deze bezetting definitief werd.

Den Bompa

Terwijl de groep zich eerst concentreerde op covers, ontwikkelde zich langzaamaan een eigen stijl, een opzwepende mengeling van funk en pop. Deze muziek, in combinatie met hun wervelende optredens, spreekt een breed publiek van jong tot oud aan. Of zoals Stef zegt: “Onzen bompa is onze grootste fan!”

Niveau

Maar ook Roel Rabijns, promotor van Genk On Stage, bleek gewonnen voor Peace & Carrots. Toen de groep de finale speelde van de wedstrijd Pop a’ Cast, was de promotor zodanig van zijn sokken geblazen dat hij de jonge muzikanten een plaats aanbood op het festival. Bovendien kregen ze nog eens drie bandcoachsessies cadeau die het niveau van de muziek danig omhoog tilden.

Live

De toekomst is zoals voor veel jonge, beginnende bands nog hoogst onzeker. Peace & Carrots wil dolgraag een cd opnemen, maar voorlopig wordt er vooral heel hard gewerkt aan het uitbouwen van een stomende setlist en ditto live act.

© 2011 - StampMedia - Jolijn Lamers en Pauline Poelmans


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio