Alicebourgondische gerechten: rundstoverij met frietjes en salade

In KTA Alicebourg Lanaken kunnen de leerlingen steeds warm eten. Het keukenteam staat elke dag paraat om de leerlingen heerlijke gerechten voor te schotelen. Wij willen jullie hier een beetje van laten genieten en zullen elke week een gerechtje plaatsen op deze site.

Erik Kalders

Rundstoverij met frietjes en salade / 4 personen: - 1 kg rundstoofvlees - 2 uien - 0.3 dl azijn - 1 el mosterd - Peper - Zout - 100 g donker bruine suiker - Enkele lepels Luikse siroop - Boter - Bruine roux - 1 fles bruin tafelbier - Frietjes - 2 laurierblaadjes - 1 takje tijm - IJsbergsalade - 1 tomaat - 1 stuk komkommer - Geraspte wortelen - Dressing enkele lepels Stoof het vlees goed aan in hete boter tot het mooi bruin gekleurd is, kruid met peper en zout. Voeg er de fijngesneden uien bij en laat meestoven. Doe er vervolgens de azijn, laurier, tijm, siroop, bruine suiker, bruin bier en de mosterd bij. Zorg dat het vlees net onder staat (voeg indien nodig wat water toe). Breng aan de kook komen en temper dan het vuur. Laat gedurende 1 uur rustig sudderen onder regelmatig roeren of tot het gaar is. Bind de saus dan met bruine roux. U kan nog wat vooraf geweekte pruimen aan de stoofschotel toevoegen Serveer hierbij frietjes, rijst of aardappelpuree en een gemengd slaatje met een dressing. Halve erzikken of peren kunnen een extra zoete smaak geven bij dit gerecht.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio