BASF en Ineos ondertekenen joint venture-contract voor Styrolution

BASF en Ineos hebben een contract ondertekend voor de oprichting van de joint venture Styrolution. Daarin willen beide bedrijven hun styreenactiviteiten onderbrengen als de mededingingsautoriteiten later dit jaar groen licht geven.

Met uitzondering van expandeerbaar polystyreen willen beide bedrijven hun styreenactiviteiten onderbrengen in Styrolution, waarvan ze elk de helft van de aandelen in handen hebben.

belga.be

BASF zal bovendien een niet nader genoemd bedrag in cash ontvangen. "Styrolution zal haar klanten over de hele wereld een nog betere dienstverlening, een snelle en betrouwbare levering en excellente productkwaliteit bieden", luidt het bij BASF. Ineos wijst er onder meer op dat "Styrolution doeltreffend kan concurreren met grote producenten in Azië en het Midden-Oosten." Het hoofdkantoor komt in het Duitse Frankfurt. Naast BASF-installaties in Duitsland, Korea, India en Mexico komt een deel van de BASF-installaties in de Antwerpse haven in handen van Styrolution. Eerder was al aangekondigd dat de 302 betrokken BASF-medewerkers hun rechten behouden. Er is bovendien in een reïntegratie bij BASF voorzien mocht er jobverlies zijn door een herstructurering bij Styrolution. BASF stelt wereldwijd ongeveer 1.460 medewerkers tewerk in haar styreenkunststoffenactiviteiten en realiseerde een omzet van om en bij 3,9 miljard euro in 2010. Bij Ineos zijn er geen Belgische vestigingen betrokken. Het bedrijf stelt ongeveer 2.200 medewerkers tewerk in haar styreenkunststoffenactiviteiten en realiseerde een omzet van om en bij 2,8 miljard euro in 2010. Styreenkunststoffen worden vooral gebruikt in kantoorapparatuur, huishoudtoestellen, gebruikerselektronica, communicatie-apparatuur en in verpakkingen.