Oost west… Club 9 best

Koersel, een saai dorp? Dan ben je nog niet in Club9 geweest, al jaar en dag het jeugdhuis van Koersel. Hier houdt de jeugd het dorp jong en zijn er allerlei toffe activiteiten te beleven.

De activiteiten

Elke maand vinden er wel enkele fuiven plaats.

amelieverschraegenxios

Zo heb je Bass9, dat is fuif waar er plaats is voor de underground genres van de elektronische muziek zoals jungle, drum&bass en core. Bass9 wordt enkele keren per jaar georganiseerd door the Bass09 Crew en is goed op weg een bekende fuif te worden. Voor de laatste editie mocht het jeugdhuis zelfs enkele internationale namen ontvangen.

Naast Bass9 wordt de fuifzaal ook verhuurd aan chiro- en scouts fuiven en andere organisaties. Ook zijn er 2 repetitielokalen die verhuurd worden aan jonge bands.

Een muziekband die groot werd in Club 9 is Radical Slave, de groep van Mauro Pawlowski, die we ook kennen van dEUS. Mauro ierde onlangst zijn 40ste verjaardag in Club 9 door er op te treden met Radical Slave.

Ook de creatieve geesten zijn welkom in Club 9. Elke zomer worden er graffitiworkshops gehouden. Daardoor is er bijna geen enkele witte of effen muur te vinden rondom Club 9. Maar er zijn wel mooie dingen achtergebleven voor de bezoekers.

Tijdens een gewone caféavond kunnen de bezoekers tafelvoetballen, darts gooien of gezellig buiten zitten op het kleine terrasje aan de inkom. Op een zwoele zomeravond zou het wel eens kunnen dat men een kleine barbecue organiseert.

Voor de sportieve leden wordt er ook telkens meegedaan aan de Cup van Formaat, een voetbaltornooi tussen verschillende jeugdhuizen.

Het bankje

Voor al wie sinds zijn tienerjaren naar Club 9 komt - toen er nog een skateramp stond - is het bankje zeer belangrijk. Op deze bank hebben velen lief en leed met elkaar gedeeld, de liefdes van hun leven leren kennen, maar natuurlijk ook gewoon lekker uitgerust na een leuke fuif in het jeugdhuis. Een ideaal plekje om tijdens de zomervakantie in het zonnetje te zitten.

Amelie Verschraegen, Xios


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio