thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kunstmarkt groot succes

Iedereen maakt tegenwoordig graag tijd voor zijn hobby. Mensen ontwerpen graag en tonen dit dan aan de buitenwereld. Daarom ook dat er in ieder dorp wel een kunstmarkt plaatsvindt. Op paasmaandag werd het initiatief in Opglabbeek voor het eerst  georganiseerd.

lienbormans

Van 11 tot 17 uur konden de kijklustigen de verschillende kraampjes bezichtigen op het dorpsplein. Van juwelen tot tuindecoratie, van schilderijen tot vazen… er was voor ieder wat wils. Het gebeuren lokte ook vele fietsers, die eventjes kwamen uitblazen.

De cultuurdienst zorgde dat jong en oud ko deelnemen aan de kunstmarkt. Jongeren verkochten er hun zelfgemaakte juwelen en de bewoners van het rusthuis Kimpenhof toonden hun creaties die ze maakten tijdens de crea-activiteiten.

Om deze dag voor iedereen leuk te maken, werd er ook gezorgd voor een workshop waarin kinderen onder begeleiding aan de slag konden als heuse kunstenaars. Tientallen kinderen speelden met kleuren en toverden prachtige kunstwerkjes, geïnspireerd op de werken van Keith Haring. Terwijl de kinderen geconcentreerd werkten aan hun creaties, konden de ouders genieten van een terrasje in het warme zonnetje.

Wie daarna nog wou genieten van het warme weer, kon terecht bij Tievishoeve voor een verfrissend ijsje. Opglabbeek houdt van gezelligheid, en dat werd nog maar eens bewezen op deze dag.

Lien Bormans - XIOS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio