thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Achter de schermen van Centerparcs

Iedere maandag en vrijdag, zo even na negen uur, verdwijnt de rust en stilte in Centerparcs. De kalmte moet dan plaats maken voor een horde uitgelaten poetsvrouwen die gepakt en gezakt al fietsend het park onveilig maken.

Negen uur.

eveliengeusens

Inchecken en poetsgerief halen. Druk babbelende dames die nog niet bekomen zijn van het weekend staan in lange rijen aan te schuiven. Doekjes, poetsproducten, rolletjes toiletpapier, alles wordt vlotjes uitgedeeld. Een planning wordt meegedeeld en na een laatste koffie en wat gebabbel kunnen de dames vertrekken.

Gepakt en gezakt fietsen de poetsdames naar het juiste huisje. Soms moeten ze eventjes wachten als de gasten nog niet vertrokken zijn. Eenmaal binnen in een huisje moet het vlug gaan: inventaris maken, stofzuigen, dweilen, spinnenwebben vegen, enzovoort. Een heel karwei als je maar liefst 5 huisjes moet doen!

En dan is het eindelijk middagpauze. Knorrende magen verzamelen zich in één huisje, waar vliegensvlug een tiental boterhammendozen te voorschijn komen. Koffie wordt gemaakt, chocolaatjes worden uitgedeeld en luidkeels wordt er druk verteld en gelachen. Een kippenhok lijkt het wel!

Maar de klok slaat half één en de dames vertrekken weer fietsend naar hun paar resterende huisjes. Routineus worden de laatste huisjes vlot afgehandeld.

En dan is de werkdag alweer om. De horde poetsvrouwen verzamelt rond de koffieautomaat en vertelt over de spannende dingen die ze vandaag hebben meegemaakt of zaken die ze gevonden hebben in de huisjes.

Tevreden keer ik terug naar huis met een glimlach op mijn gezicht, omdat ik vandaag de geheimen van de poetsvrouwen en de vakantiegangers heb ontdekt.

Evelien Geusens, Xios Hasselt


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio