Viio Humaniora organiseert jaarlijkse ‘Spike’

Zondag heeft het VIIO Humaniora zijn jaarlijkse schoolfeest georganiseerd. Bijzonder aan dit gebeuren is dat het geen gewoon schoolfeest is met Vlaamse volksspelen, optredens, … . Ze trekken namelijk elk jaar de sportieve kaart met een heuse competitie.

glenncodiroli

Ieder leerjaar strijdt tegen elkaar in verschillende sporttakken (lopen, fietsen, …) om de ‘Gouden Spike’, een trofee die je kan vergelijken met de Gouden Schoen, te veroveren. Het reglement is simpel: het jaar dat de meeste rondes achter zijn naam heeft staan op het einde van de dag wint de Spike en extra prijzen die variëren van een ijsje tot een heuse barbecue en filmuitstap.

Naast de officiële wedstrijd zijn er ook enkele nevencompetities waarbij tal van leuke prijzen te winnen vallen. De humaniora beschikt over een hoog gebouw, dus is een ouderwetse trappenloop niet uitgesloten. De school haalt dit jaar de mosterd ook bij het populaire programma ‘Binnen de minuut’ dat in het voorjaar op VTM liep. Net zoals in het programma moeten de deelnemers in zoveel mogelijk opdrachten slagen binnen één minuut. Maar zoals elk schoolfeest dient te zijn, konden ook de allerkleinsten onder ons hun hart ophalen op heuse springkastelen én zelfs een mechanische stier. Om dit alles te onderstrepen met een entertainende noot, reeg een deejay de laatste nieuwe clubhits aan elkaar.

Iedere leerling diende een loopparcours af te leggen van 430 meter. Wanneer hij/zij dit parcours met succes aflegde, werd er voor het hele jaar een ronde opgeteld. Hoe sneller je een ronde aflegde, hoe beter. Nieuw dit jaar was ook de inbreng van externe lopers, waardoor ieder leerjaar extra mensen van buitenaf kon inzetten en zo extra rondjes kon sprokkelen. Niet alleen met lopen maar ook met fietsen op rollen konden ze ronden sprokkelen. Leerlingen moesten het tegen elkaar afleggen in heuse sprintwedstrijden van 5 minuten. Na die reeksen werden de afgelegde kilometers van de fietsen van ieder jaar opgeteld bij de rondes van de loopwedstrijd om zo de winnaar bekend te maken. Om dit alles in goede banen te leiden, stonden er rond het parcours opzichters die met walkie-talkies informatie doorspeelden aan de jury. Zo kregen ‘valsspelers’ geen kans en verliep de competitie eerlijk en vlekkeloos.

Aan het eind van de dag werden de prijzen verdeeld. DE winnaars van de nevencompetities gingen aan de haal met smartphones, DVD-spelers en een reis naar Parijs! In de officiële competitie gaf het vijfde middelbaar, de enige concurrent die het zesde jaar nog in de weg kon staan voor de overwinning, er al halverwege de wedstrijd de brui aan. Echte verrassingen kwamen er dus niet uit de bus. Met een totaal van 438 rondes verpletterden de leerlingen van het zesde middelbaar niet alleen al hun concurrenten, maar vestigden ze ook een nieuw record. Voor hen is deze overwinning dus de perfecte afsluiter van hun loopbaan als laatstejaarsstudenten.

Glenn Codiroli, XIOS Hogeschool Limburg


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio