Aanrijding jongeman bij Dancing MacQueen

Waar gaat de wereld naartoe? Mogen mensen zomaar anderen omver rijden? Heeft hij het zelf gezocht? Yves ging zijn vriendin achterna omdat de twee daders M.R.'s portefeuille gestolen werd. Maar is dit een reden om iemand zomaar omver te rijden?

x

Dit is een mes dat aan twee kanten snijdt. Enerzijds hadden ze het kunnen laten zoals het was, als men de gevolgen van dit drama op voorhand wist. Wat is een portefeuille nu eenmaal voor een mensenleven? Anderzijds heeft Yves het opgenomen voor zijn vriendin, wat een teken is van vriendschap die hij koester voor M. R.

Maar hadden de daders hem nu eenmaal moeten omverrijden? Op videobeelden van de dancing is te zien hoe ze Yves volgden op de parking. Moesten de twee heren nu echt het leven van een jonge gast verwoesten en ook die van zijn familie en vrienden? Ik heb een dubbel gevoel bij dit ongeval. Ik vind het erg voor Yves dat die alles zo drastisch moest aflopen, want bij een woordenwisseling of gevecht hadden ze hun woede ook kunnen uiten, maar wat er gezegd is op de parking zullen enkel en alleen Yves en de twee daders weten. Gaven de woorden van Yves doorslag om hem zo toe te takelen? Of waren de daders niet goed bij hun verstand?