Philippe Gilbert

Ik, een 18-jarige sportfanaat las enkele dagen geleden een artikel over de afgelopen wedstrijden die Philippe Gilbert heeft gewonnen. Wat mij vooral aansprak in het artikel was de verwijzing naar Eddy Merckx.

x

Ik vind het fenomenaal wat Philippe Gilbert de voorbije weken heeft gepresteerd. 4 Klassiekers winnen op twee weken tijd is niet vanzelfsprekend. Voor mij heeft hij zelfs het klassieke voorjaar van de Belgen gered en dat door zuiver te rijden. Hij is een man die respect verdient en hopelijk levert dit op het einde van het seizoen iets op tijdens de verkiezingen van de sportman van het jaar.

Wij Belgen zouden geen Belgen zijn moesten wij nu niet gaan overdrijven. In het artikels prak men over Merckxiaanse toestanden. Dat vind ik een tikkeltje overdreven. Het is iets groots wat Gilbert heeft gerealiseerd, maar men vergeet wellicht dat Eddy Merckx 24 klassiekers heeft gewonnen, terwijl Gilbert nog maar 8 klassiekers op zijn naam heeft staan. Men mag Gilbert lof toejuichen, maar moet niet overdrijven. Het is groots wat hij gedaan heeft, maar er zijn er anderen, die grotere prestaties hebben neergezet. Dit doet natuurlijk niets af aan zijn prestaties, want hij is op dit moment de beste Belg in het wielerpeloton.