play-offs

Er wordt al enkele weken gediscussieerd over de play-offs van het Belgisch voetbal. Dat de play-offs slecht zijn en er minder toeschouwers opdagen enz... Volgens mij is dat niet zo. De play-offs geven een positieve boost aan de kwaliteit , de schoonheid en de liefde in het voetbal.

x

Ik ben voor de play-offs van het voetbal in tegenstelling tot vele andere voetballiefhebbers. De kans om kampioen te spelen stijgt voor elke club in competitie, net zoals de kans om Europees voetbal te spelen. Een perfect voorbeeld is KRC Genk.

Vorig jaar speelden ze een zeer slecht seizoen, maar na de wedstrijden in de play-off 2 en de barragewedstrijd tegen STVV, die dan wel weer een prachtig seizoen speelden, wisten ze zich nog te plaatsen voor het Europese voetbal. Zo hebben kleinere clubs die een goed seizoen spelen meer kans om een prijs in de wacht te slepen en op die manier bezorgen ze hun supporters een prachtig seizoen. Clubs krijgen meer supporters wanneer ze een keer de play-offs gespeeld heben. Je bent bovendien zeker dat de beste ploeten van het seizoen in play-off 1 terechtkomen en het mooie ervan is dat vanaf plaats 1 t.e.m 6 elke ploeg de titel nog kan binnenhalen. Ook komen er mooiere westrijden op het scherp van de snee. Mijn besluit ik kort en krachtig: De play-offs gaan de kwaliteit van het Belgische voetbal ten goede komen. Na enkele jaren zal het niveau van de competitie aanzienlijk hoger liggen. Het enigste wat de supporter vandaag de dag nog moet hebben is een beetje geduld.