Alicebourgondische gerechten: Ardeens kerstomaatje met tagliatelle

In KTA Alicebourg Lanaken kunnen de leerlingen steeds warm eten. Het keukenteam staat elke dag paraat om de leerlingen heerlijke gerechten voor te schotelen. Wij willen jullie hier een beetje van laten genieten en zullen elke week een gerechtje plaatsen op deze site.

Erik Kalders

Ardeens kerstomaatje voor 4 personen: 24 kerstomaatjes, 12 sneetjes gerookt spek heel fijn, 230 g kruiden kaas boursin olijfolie, cocktailprikkers, 200 g heel fijne tagliatelle of cappelini, peper, zout, 1 dl room, gehakte peterselie of bieslook. Was de kerstomaatjes. Snij ze doormidden en verdeel de kruidenkaas over de tomaatjes. Breng de 2 helften terug samen en rol er een half sneetje, van zwoerd en kraakbeen ontdaan, spek rond. Smeer een bakplaat of vuurvaste schaal in met olijfolie en leg hierop de tomaatjes. Kook in voldoende lichtgezouten water de pasta beetgaar. Plaats de tomaten gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150°. Werk de pasta op door er de room onder te roeren en op smaak te brengen met peper en zout. Serveer in een diep bord door eerst warme pasta in te leggen, daar bovenop 6 tomaatjes en af werken met gehakte peterselie of bieslook.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio