Alicebourgondische gerechten: Salades voor barbecue en saladebuffet

In KTA Alicebourg Lanaken kunnen de leerlingen altijd warm eten. Het keukenteam staat elke dag paraat om de leerlingen heerlijke gerechten voor te schotelen. Wij willen jullie hier een beetje van laten genieten en zullen elke week een gerechtje plaatsen op deze site.

Erik Kalders

BARBECUE - Rodekoolsalade: rode kool fijngesneden, tuinkruidenvinaigrette knorr, appel, rozijnen, bruine suiker, p&z. - Wittekoolsalade: witte kool fijngesneden, honingvinaigrette, peterselie, appel. - Witloofsalade: witloof, vinaigrette (mosterd, olie, p&z), sinaasappel. - Tomatensalade: tomaat in dobbelsteentjes, peterselie, Knorr. tuinkruidenvinaigrette,bieslook, olijfolie, p&z. - Griekse salade: tomaat, feta, olijven, uienringen, peterselie, vinaigrette,gedroogde tomaat. - Komkommer: komkommer, yoghurtdressing. - Komkommer: komkommer, uien, p&z, bruine suiker, sojasaus, maïsolie. - Komkommer: komkommer, uiensnippers, vinaigrette - Geraspte wortelen: vers geraspte wortelen. - Waldorfsalade: geraspte knolselder, geraspte appel, walnoten, mayonaise. - Aardappelsalade: gekookte aardappel in blokjes, tartaar, zilveruitjes gehakt, peterselie, geraspte wortel, blokjes tomaat. - Aardappel in de schil: nieuwe aardappelen gekookt in folie opwarmen op de barbecue. Serveren met kruidenboter. - Kruidenboter: goede boter, peper van de molen, zout, peterselie, kervel,citroensap, geperste knoflook, gehakte rode ui. - Verse fruitsalade: vers versneden fruit met citroensap. - Pastasalade: gaargekookte niet te grote pasta, ananasstukjes, tonijn, cocktailsaus. - IJsbergsalade: ijsbergsalade, uienringen, uitgebakken spekblokjes, broodkorstjes. - Kaassalade: kropsalade, roquefort, parmezaan, passendaler, eieren, zongedroogde tomaat, olijven, courgette, prei, honingvinaigrette. - Preisalade: fijn gesneden rauwe jonge prei, peper, tartaar, geschilde en geraspte appel. - Gemarineerde uienringen: witte en rode uienringen, vinaigrette kruiden knorr, frambozenazijn, peper en zout, olijfolie, water. - Hollandse salade: half belegen gouda, salami, tomaat, veldsla of waterkers, knoflook, frambozenvinaigrette. -Kerstomaatsalade: 1 kommer geschild en in blokjes, 500 g kerstomaat in vieren,1 teentje knoflook geperst, 3 el olijfolie, dille, peper en zout,1 kleine chilipeper, 1 citroen (schil raspen en aan de salade toevoegen. - Mozzarella-olijvensalade: ½ ijsbergsalade, 2 bolletjes mozzarella, 1 bl zwarte olijven, 1 lookteentje geperst, 1 chilipeper, 3 el peterselie gehakt, 2 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn, peper en zout. - Paprikasalade: 1 rode en 1 groene paprika in blokjes, 2 appels in schijven, sap van 1 citroen, peper en zout. - Sla met sinaasappels: 1 kropsla gesneden, 2 sinaasappels, 1 el citroensap, 1 el suiker, 2 el olijfolie, peper en zout, 1 el water met smaak.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio