Vierde editie Springtime Festival meer dan geslaagd

Zaterdag 14 mei was de pittoreske markt van Halen het toneel voor de 4de editie van het stadsfestival. Naast de traditionele ‘Main Stage’ was er het dj-podium dat dit jaar werd omgedoopt tot ‘RedBull-Elektropedia-Stage’ en dat net als de voorbije jaren goed wist in te spelen op de muzikale trends van het moment.

Neuteleers D.

Om de muziek van beide podia goed tot hun recht te laten komen, was het aangrenzende plein dit jaar aan het festivalterrein toegevoegd.

Op een met zon overgoten marktplein werden omstreeks 13.30 uur de eerste noten door de luidsprekers gejaagd en dat ging door 2 uur. Das Pop, Sweet Coffee, Stijn, Arquettes, Tlp, Sweaty Men in a Van, F*ck You Stupid Loser, Harvey Quinnt stonden op het hoofdpodium. Aan de draaitafel van de RedBull-Elektropedia-Stage was plaats voor namen als Bar9 (uk), Slumdogz (UK), Ajapai (JAP), Mumbai Science, Sigma (UK), Meddik ft. Mc Elvee, BloodFire vs Airvalue. Met deze line-up beloofde het alvast een spetterende 4de editie te worden.

De organisatoren van het Springtime Festival hadden ook oog voor het milieu. Van plastic flessen werden trendy loungezetels en tafels gemaakt. En om de festivalbezoekers, op een speelse manier aan te sporen hun afval in de daarvoor voorziene talrijke afvalbakken te deponeren, was een afvalbak bij Springtime een basketbalring.

Verder trakteerde Springtime iedere festivalbezoeker: via de gratis wifi hotspots kon je via facebook je gratis aanmelden op de website ‘www.trakteer.be’ en dit gaf recht op 1 gratis consumptie.

Net zoals verleden jaar kon je gebruik maken van de camping. eze lag op wandelafstand van het festivalterrein, op de groene terreinen van Hondenschool Lupus. Vooraf inschrijven kon, tegen een verlaagd tarief van € 5 in plaats van € 8, en zo was je zeker van een gereserveerd plekje. Dit deden liefst 700 personen! De festivalbezoekers die veilig thuis wilden geraken, konden ook dit jaar weer gebruik maken van de gratis busdiensten.

Springtime wenst iedereen te danken die ‘Springtime 2011′ tot een schitterende editie heeft gemaakt. De vele medewerkers, partners, leveranciers, de stad Halen en de politie… maar natuurlijk vooral de bezoekers !

Tot in 2012 op 5 jaar Springtime !!! Het belooft alvast een zeer speciale editie te worden…

Xzitemedia.be

Davy Neuteleers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio