Voorlopig nog geen garantie van NMBS Holding voor NMBS

De raad van bestuur van de NMBS Holding geeft vrijdag nog geen "letter of comfort", waarbij het zich garant stelt, afgeleverd voor het NMBS-filiaal.

Eerder berichtte De Standaard dat de bedrijfsrevisoren de boeken van de NMBS alleen willen goedkeuren als de NMBS Holding zich garant stelt voor de continuïteit van de spoorwegmaatschappij.

belga.be

Vooral bij vrachtdochter NMBS Logistics is de situatie weinig rooskleurig. Tijdens een raad van bestuur van de goederentransporteur werd eerder al gewaarschuwd voor een staking van betaling tegen eind van het jaar. De NMBS heeft nu aan de Holding een herstelplan voorgelegd, waarin ze uit de doeken doet hoe ze de problemen het hoofd wil bieden en de verliezen wil beperken. Vrijdag boog de raad van bestuur van de Holding zich over het plan. Maar bij de Holding is er voorbehoud. "We zijn nog niet overtuigd dat het voorstel volstaat en willen het verder onderzoeken", aldus een woordvoerster van de Holding. Bij de NMBS zelf luidt het enkel dat de eigen raad van bestuur de geconsolideerde rekeningen (dus ook van Logistics) donderdag heeft goedgekeurd.