Lapauw International versiert megacontract met de BinLadin Group

Lapauw International, het Kortrijkse bedrijf dat in de zomer van 2010 overgenomen werd door Philippe D'heygere, heeft een megacontract in de wacht gesleept in Saoedie-Arabië. De tegenpartij is de gereputeerde BinLadin Group, het bouwconcern van de familie van Osama bin Laden met thuisbasis in Djeddah.

belga.be

De BinLadin Group heeft tentakels en referenties in het hele Midden-Oosten en een geprivilegieerde relatie bij het Saoedische vorstenhuis.

De BinLadin Group heeft bij Lapauw zestig industriële wasmachines - van het type Combi 2000 - besteld. De machines zijn bestemd voor een nieuw te bouwen compound voor pelgrims op weg naar Mekka. "Het gaat om het grootste contract dat in onze sector ooit werd getekend", zegt Philippe D'heygere namens Lapauw International. "Samen met CEO Anthony Geerinckx en financieel directeur Stefaan Dewulf schrijven we hier in feite meer dan een beetje geschiedenis. Positief is dat we dankzij dit contract een voet in huis hebben bij een bouwconcern dat ook elders nog op ons een beroep zal doen." Aan deze commerciële deal gingen negen maanden van onderhandelingen vooraf via Lapauws verkoopkantoor in Dubai. De zestig industriële wasmachines moeten voor het einde van dit jaar geleverd worden.