Wereldwinkel Stevoort onthult totempaal

Zaterdag 7 mei werd de totempaal in Stevoort plechtig geopend. De door Hily Smets ontworpen totempaal prijkt aan Wereldwinkel Stevoort en werd door Tilahun Mekonen Tibbe, een verantwoordelijke van de koffiepartner OROMIA uit Ethiopië onthult.

svenvanholst

Waarna het glas werd geheven en er nog wat werd nagepraat.

Vorige zaterdag had de plechtige onthulling plaats van de totempaal die aan Wereldwinkel Stevoort staat. Dit kunstwerk werd ontworpen door Hilly Smets. De in hout vervaardigde totempaal meet tussen de drie à vier meter en heeft een doorsnede van 10 centimeter. Dit unieke kunstwerk zal dienst doen zowel als herkenningspunt als infopunt. Op de twee vleugels kunnen de passanten informatie lezen die van tijd tot tijd zal variëren. Als eerbetoon aan Tilahun Mekonen Tibbe werd de Ethiopische vlag aan de totem gehesen. Die is rijkelijk versierd met vele tekens van onder andere Zuid-Amerikaanse indianenstammen en ook diverse Afrikaanse tekens. Zij zullen Oxfam Wereldwinkel Stevoort extra in de verf zetten.

Verder is er ook de symbolische betekenis. Zoals onze betrokkenheid met het Zuiden, de gedachte om via de wereldwinkel een steentje bij te dragen aan een beter en menswaardiger leven voor de mensen in het Zuiden, voor de vele handnijverheid die in het Zuiden verricht wordt en het hechter maken van onze vriendschapsbanden, in het bijzonder nu met Tilahan en Ethiopië.

Tilahun Mekonen Tibbe verblijft in België in het kader van “40 jaar Fair Trade”. Oxfam Wereldwinkels-nationaal nodigde een 20 tal afgevaardigden uit van verschillende partners waar een samenwerkingsverband mee afgesloten is. De plaatselijke wereldwinkels kregen de kans om in te schrijven om zo’n partner te ontmoeten. De wereldwinkel van Stevoort verwelkomde hiervoor Tilahun.

Sven Van Holst


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio