Opel Antwerpen: meer dan 6.000 loten uit gesloten autofabriek online te koop

Internationaal veilinghuis Troostwijk biedt tijdens een zesdaagse online veiling meer dan 6.000 loten uit de voormalige Opelfabriek in Antwerpen te koop aan. Het gaat onder meer om 500 robots, metaalbewerkingmachines, magazijnuitrusting, gereedschappen, de grootkeuken en bureaus.

belga.be

Volgens Joris Hullenkremer van Troostwijk zijn de partijen vooral interessant voor bedrijven en niet zozeer voor particulieren.

De verkoop vindt plaats van 23 tot 30 mei. Geïnteresseerden kunnen, mits inschrijving vooraf, de stukken bezichtigen op 17, 18 of 19 mei. "We hebben de opdracht gekregen op zeer korte termijn de roerende goederen uit de immense fabriek te inventariseren en per opbod te verkopen", luidt het. Met een catalogus van zowat 900 loten per dag, gespreid over zes werkdagen, is dit de grootste 'online' verkoping voor de Belgische vestiging van het internationale veilinghuis tot nu toe: "Met grote verkopingen van Sabena en Sofinal is Troostwijk niet aan zijn proefstuk toe, maar een online verkoping van dit kaliber is ongezien".De goederen worden tentoongesteld in enkele hallen van de fabriek, zegt Hullenkremer. Daarbij gelden strenge veiligheidsmaatregelen. Wat de verkoop zal opbrengen, is moeilijk in te schatten volgens de man, omdat het over zo'n grote hoeveelheid goederen gaat.De inboedel van de Antwerpse autofabriek werd door GM verkocht aan de Utrechtse handelsmaatschappij UTB en het Gentse Van Heyghen Recycling. UTB kocht de goederen op om ze vervolgens door te verkopen, zoals nu gebeurt, terwijl Van Heygen Recycling vooral instond voor het schroot.