Alicebourgondische gerechten: Bonensoep met pasta

In KTA Alicebourg Lanaken kunnen de leerlingen steeds warm eten. Het keukenteam staat elke dag paraat om de leerlingen heerlijke gerechten voor te schotelen. Wij willen jullie hier een beetje van laten genieten en zullen elke week een gerechtje plaatsen op deze site.

Erik Kalders

Deze week serveren we bonensoep met pasta. Voor 8 personen: 4 el olijfolie, 1 ui fijn gesnipperd, 1 wortel klein gesneden, 2 stengels bleekselder in plakjes, 3 geperste lookteentjes, 500 g ribbetjes, 1 blik van 400 g Italiaanse tomaten, 2 blikken canellinibonen of witte bonen uitgelekt, 1 liter runderbouillon of groenten bouillon, 200 g kleine pasta, Een stukje Parmezaanse kaas om zelf te raspen, Blaadjes bladpeterselie om te versieren, Bouillonblokjes, Peper, Zout. Verhit de olie in een grote pan. Doe de ui erin met de wortel, bleekselder en knoflook en verwarm alles al roerend met een houten lepel ca. 10 minuten, tot het zacht is maar niet bruin. Doe de varkens ribbetjes erbij en verwarm alles 5 minuten, voeg de tomaten toe en verwarm nog eens 10 minuten. Voeg de uitgelekte bonen, roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn, schenk de bouillon erbij, zeezout en vers gemalen peper en breng alles aan de kook. Laat op een rustig vuur zachtjes 30 à 40 minuten koken. Schep een flinke kop bonen uit, pureer deze en voeg ze terug aan de soep toe. Laat nog zachtjes doorkoken gedurende enkele minuten. Zorg dat er voldoende vocht is en dat de smaak goed is. Doe er de pasta bij en laat de soep rustig koken tot de pasta gaar is. Haal de ribbetjes uit de soep schep de soep in kommen, rasp er wat kaas over en versier met peterselieblaadjes en een beetje olijfolie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio