Alicebourgondische gerechten: Kippenpasteitje met frietjes

In KTA Alicebourg Lanaken kunnen de leerlingen steeds warm eten. Het keukenteam staat elke dag paraat om de leerlingen heerlijke gerechten voor te schotelen. Wij willen jullie hier een beetje van laten genieten en zullen elke week een gerechtje plaatsen op deze site.

Erik Kalders

Kippenpasteitje Voor 10 personen: 1 soepkip gekookt 2 dl room 0.5 l melk 1 l kippenbouillon of water met kippenbouillontabletten boter bloem peterselie citroen 500 g champignons 250 g gemengd gehakt 10 videkoekjes peper zout nootmuskaat 2.5 kg frieten Kippenpasteitje Kook de champignons gaar met een beetje citroen. Maak kleine balletjes van het gehakt en kook deze in licht gezouten water gaar. Maak een roux van de boter en de bloem. Voeg hier de melk en de bouillon bij en laat koken tot het gebonden is Snij het van het been ontdane kippenvlees in stukjes en voeg aan de saus toe evenals de gehaktballetjes en de champignons. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de room. Maak de videkoekjes warm in de oven plaats ze op een bord en vul ze met de kippenragout. Versier met peterselie en een stukje citroen, salade of tomaat. Geef hierbij frietjes. Je kan hierbij ook aardappelpuree, kroketjes of rijst serveren


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio