Ener-G: Het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking

Mensen met een verstandelijke beperking laten sporten tijdens een grote sportdag ontsproot uit het brein van 5 laatstejaarsstudenten Lichamelijke Opvoeding -Bewegingsleer aan de Katholieke Hogeschool Limburg. Ener-G was geboren.

Grootste sportdag

Caroline Put - Algemeen coördinator, Cédric Gielen - Verantwoordelijke public relations, Sanne Moonen - programma- en medewerkerverantwoordelijke, Dries Joris - materiaal- en accommodatieverantwoordelijke en Simon Emonds - financieel verantwoordelijke vijf laatste jaarstudenten Lichamelijke Opvoeding -Bewegingsleer aan de Katholieke Hogeschool Limburg te Hasselt staken de koppen bij elkaar om aan een eindwerk te werken.

Een plan kwam op tafel om de grootste sportdag te organiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Het evenement kreeg de naam Ener-G.

Drie pakketten

Na een massaopwarming gaat de sportdag van start voor de deelnemers. Er zijn 3 sportpakketten. Het pakket atletiek bevat verspringen, spurt en kogelstoten. Balsporten bestaan uit voetbal, netbal en hockey. Funsporten zijn tennis, mountainbike, gocarts en hindernissenbaan

Elodie Ouédraogo

Elodie Puédraogo was één van de 4 x 100m estafetteploeg die op de Olympische Spelen in Peking 2008 de zilveren medaille behaalde. Ze zal op het einde van de dag instaan voor de uitreiking van de medailles.

Iedere deelnemer ontvangt een medaille en leuke gadgets. Elke deelnemende groep gaat naar huis met een verrassingszakje. De grootste groep ontvangt een digitale camera.

edgardbronckaers
Sportpark Kiewit

Het evenement gaat door op donderdag 28 april 2011 van 13u tot 17u in het sportpark van Kiewit, Tulpinstraat 40 - 3500 Kiewit.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio