Spanning was te snijden bij Mavo tegen Roveka

Print

Spanning was te snijden bij Mavo tegen Roveka

Dilsen-Stokkem -

In derde provinciale A volleybal dames stonden Mavo Dilsen-Stokkem C en Roveka Stevoort D tegenover elkaar, twee ploegen die in de middenmoot bivakkeren. Mavo ging in de heenronde met 0/3 winnen bij Roveka maar moest het nu stellen zonder I. Knooren die gekwetst was.

Set 1

Na een studieronde waar de stand in evenwicht bleef 4/4, bouwden de Mavomeiden aan een eerste kloof: 8/4. De opslagen van de Stevoortse Vandenrijt brachten de receptie van Mavo in verlegenheid en Roveka terug in de wedstrijd (8/7). Tijdens de opslagbeurt van Ballet kwamen de bezoeksters voor het eerst op voorsprong (11/14). Tijd dus voor coach Willems om nieuwe richtlijnen te geven aan zijn meiden. Richtlijnen die in goede aarde vielen, want Mavo kon de achterstand rechtzetten en zelfs uitlopen naar 18/14 via enkele hoekaanvallen van Vissers, J en G Roex. De toeschouwers zagen met enkele mooie middenaanvallen van Snijders Mavo op weg naar setwinst (22/18). Maar coach Colemont met haar time-out en Ballet strooiden roet in het Mavofeestje: 23/23. De volgende punten waren om van te snoepen. De eerste twee setballen van Snijders en G. Roex werden door Ballet teniet gedaan: 25/25. Met een hoekaanval zorgde Vissers voor de derde setbal, die door Snijders benut werd.

Set 2
Bruninx - ingekomen bij Mavo - zag haar opslagreeks beloond met een ace: 4/3. Vandenrijt aan de opslag en smashen van K. Menten en Ballet zorgden ervoor dat deze achterstand werd omgezet in een voorsprong: 4/8. De Mavomeiden met libero Thielens in een glansrol - zij veegde probleemloos de vloer schoon op het spervuur van Stevoortse aanvallen - kwamen weer terug op gelijke hoogte: 9/9. Beide ploegen namen nu telkens een voorsprong die door de tegenstanders werd teniet gedaan: 13/13 en 22/22. In de eindfase zorgde Ballet voor het setpunt: 22/24. G. Roex en Vissers zorgden ervoor dat Roveka deze niet konden benutten. Vissers benutte bij de thuisploeg wel het eerste setpunt: 25/23.

Set 3
Roveka was een beetje van de kaart en zag G. Roex al vlug 4/0 bij elkaar serven. Na een tegenpunt van H. Menten zorgden de opslagen Gonnissen voor een tweede tik: 7/1. Al werkend konden de Rovekameiden nog terugkomen tot in het zog van Mavo na een ace van Willot 14/13. Doch een derde tik via de opslagen van Vissers betekende nu wel de doodsteek: 19/13. Mavo nam de wedstrijd in handen en freewheelde naar het matchpunt, door Vissers binnengeklopt 24/16. Met de opslag van G. Roex wist men bij Stevoort geen raad zodat de wedstrijd gespeeld was.

Het publiek kon genieten van een korte maar spannende wedstrijd. Een applausje voor beide ploegen voor het geleverde spel.

Uitslag:
Mavo Dilsen /Stokkem C - Roveka Stevoort D   3-0
setstanden: 27/25; 25/23; 25/17

Mavo  Basis: 2. Roex J., 4. Snijders D., 7. Gonnissen S., 8. Ramaekers J., 11. Vissers J., 13. Roex G.  - Libero: 15. Thielens M. - Kwam in: 3. Bruninx B. Coach: Willems S.

Roveka Basis: 6. Hiemeleers J., 7. Menten H., 8. Menten K.,  10. Ballet T., 11. Willot K., 12. Vandenrijt E. - Coach : Colemont R.

Edgard Bronckaers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio